Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Οι εκδηλώσεις μνήμης σε Καστοριά & Άργος Ορεστικό για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού (φωτο)

 









Η πορεία μνήμης στην Καστοριά

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούν τα Ποντιακά Σωματεία του Νομού Καστοριάς κατά το διάστημα 14-22 Μαΐου
2022, ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την Π.Ε. Καστοριάς διοργάνωσε σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου στις 8 το βράδυ, λαμπαδηδρομία στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από το Διοικητήριο της Π.Ε. Καστοριάς, σταμάτησε στο μνημείο της Γενοκτονίας στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας και με τη συνοδεία ποντιακής λύρας κατέληξε στο Δημαρχείο.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση, συμμετείχαν, η Αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Δήμαρχος Γιάννης Κορεντσίδης, οι Αντιδήμαρχοι Στέλιος Φουλιράς, Σάκης Ρήμος, Σωκράτης Πέλκας, Χρυσούλα Φιλίππου, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος, η πρόεδρος τοπικού Καστοριάς Χαρούλα Κουράκλη, η πολιτευτής ΝΔ Αγνή Κανδύλη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βασίλης Βελλίδης, εκπρόσωποι ποντιακών συλλόγων και απλοί πολίτες.






ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ



Η πορεία μνήμης  που πραγματοποιήθηκε στο Άργος Ορεστικό


Πορεία μνήμης πραγματοποιήθηκε στο Άργος Ορεστικό, την Τετάρτη 18 Μαϊου 2022, προκειμένου να τιμήσει τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η πορεία μνήμης εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος "Άργους Ορεστικού" στην προσπάθεια να μην ξεχαστούν ποτέ τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου.


από https://www.svouranews.gr