Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

5 Νηστίσιμα γλυκά που πρέπει να δοκιμάσεις(συνταγές, φωτο)!!

 









Τώρα που διανύουμε την περίοδο της νηστείας, συχνά ψάχνουμε να βρούμε συνταγές πρωτότυπες που θα μας χαρίσουν νόστιμα νηστίσιμα γλυκά που όλοι στην οικογένεια θα τρώνε με όρεξη.

Από καριόκες νηστίσιμες που μπορείς να προσφέρεις και ως κέρασμα, μέχρι πάστα φλώρα με μαρμελάδα της αρεσκείας σου για να γλυκαίνεσαι ότι ώρα της ημέρας θέλεις. Έπειτα θα σου δείξω πεντανόστιμα τρουφάκια, σκαλτσούνια με γέμιση και ραβανί να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Όλα είναι εδώ για να μαγειρέψεις υπέροχες συνταγές στους αγαπημένους σου.

Νόστιμα νηστίσιμα γλυκά που θα λατρέψεις!

 

Νηστίσιμες καριόκες

νηστισιμες σπιτικες καριοκες

Υλικά:

  • 225 γραμμ. ζάχαρη
  • 250 γραμμ. νερό
  • 125 γραμμ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 200 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά
  • 25 γραμμ. κακάο σκόνη
  • 125 γραμμ. καρύδια
  • 1 κουτ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
  • 325 γραμμ. κουβερτούρα
  • 1 κουτ. σ. λάδι καρύδας

Πως το κάνεις

νερο με ζαχαρη σε κατσαρολα

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα για 3 λεπτά, ανακατεύοντας.

κουβερτουρα σε κατσαρολα

Ρίχνω τα 125 γραμμ. κουβερτούρα μέχρι να λιώσει. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και ρίχνω μέσα τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο, το κακάο, την κανέλα και τα καρύδια και ανακατεύω να γίνει ένα πηχτό μείγμα που θα πλάθεται.

σαλαμι καριοκες νηστισιμες

Στρώνω μια λαδόκολλα και τυλίγω το μείγμα σαν σαλάμι.

καριοκες σε λαδοκολλα

Το βάζω στην κατάψυξη για 1-1.5 ώρα και έπειτα το κόβω σε φέτες.

καριοκες σπιτικες με κουβερτουρα

Λιώνω την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίχνω και το κουταλάκι λάδι μέσα και έπειτα βουτάω τα κομμάτια μέσα στη σοκολάτα.

Τα βάζω στο ψυγείο να κρυώσουν και έπειτα από 1-2 ώρες είναι έτοιμα.

Μπορείς να δεις ακόμα Εύκολα νηστίσιμα κουρκουμπίνια φούρνου!

Ραβανί νηστίσιμο

ρεβανι νηστισιμο

Υλικά:

  • 4 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια μέλι
  • 2 ποτήρια σπορέλαιο
  • 4 ποτήρια νερό
  • Αμύγδαλα για τη διακόσμηση

Πως το κάνεις

ριχνω ζαχαρη νερο μελι σε κατσαρολα

Ρίχνω όλα τα υλικά στην κατσαρόλα.

μειγμα για ραβανι σε ταψι

Αφού πήξει το μείγμα μου και ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας, το ρίχνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

ψημενο ραβανι σε κομματια

Χαράζω τα κομμάτια και ρίχνω στο καθένα από ένα αμύγδαλο.

κομματια ρεβανι σε ταψι

Ψήνω στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Μπορείς να δεις εδώ Συνταγή για πεντανόστιμα νηστίσιμα μηλοπιτάκια!

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

παστα φλωρα νηστισιμη

Υλικά:

  • 1 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 1/3 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 3 1/2 φλ. φαρινάπ
  • 1 βαζό μαρμελάδα της αρεσκείας σου

Πως το κάνεις

βαζω στο μιξερ τα υλικα

Ρίχνουμε στο μίξερ το λάδι, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το κονιάκ, και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε. Έπειτα βάζω το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη.

ζυμαρι παστα φλωρα νηστισιμο

Απλώνω τα 2/3 της ζύμης σε ένα ταψί 28 εκ. και μετά ρίχνω την μαρμελάδα από πάνω.

παστα φλωρα με σχεδιο ζυμαρι

Στολίζω με το υπόλοιπο μείγμα το πάνω μέρος της τάρτας μου.

παστα φλωρα ευκολη και νοστιμη

Ψήνω στους 170 βαθμούς για μισή ώρα.

Νηστίσιμα τρουφάκια

τρουφακια νηστισιμα

Υλικά:

  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. κακάο
  • 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 φλ. καρύδια
  • 1 φλ. τρούφα
  • 2 κουτ. γλ. κονιάκ

Πως το κάνεις

μειγμα για νηστισιμα τρουφακια

Βάζω σε μια κατσαρόλα να βράσει το νερό με τη ζάχαρη. Σβήνω το μάτι και ρίχνω το κακάο και τη φρυγανιά. Ανακατεύω και προσθέτω το κονιάκ και τα καρύδια.

τρουφακια νοστιμα και ευκολα

Μόλις κρυώσει το μείγμα το πλάθω σε μπαλάκια και τα περνάω από την τρούφα. Διατηρούνται στο ψυγείο για μέρες.

Μπορείς  να δεις ακόμα 5 Νηστίσιμα φαγητά που πρέπει να δοκιμάσεις!

Σκαλτσούνια με ταχίνι νηστίσιμα

νηστισιμο σκαλτσουνι

Υλικά:

  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού ταχνίνι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν
  • 1/2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό

Γέμιση

  • 1 φλ. καρύδια
  • 1/2 φλ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • ανθόνερο
  • άχνη ζάχαρη

Πως το κάνεις

ζυμαρι για σκαλτσουνια

Αφού κοσκινίσω το αλέυρι και το μπέικιν τα βάζω σε ένα μπολ μαζί με το ταχίνι, το μέλι, το χλιαρό νερό και ανακατεύω να γίνει μια μαλακή ζύμη.

σκαλτσουνια σπιτικα

Πλάθω σε μπαλίτσες τις οποίες ανοίγω με πλάστη και βάζω στη μέση γέμιση. Τα κλείνω σαν μισοφέγγαρα και τα βάζω σε λαδόκολλα οπού ψήνω στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

σπιτικα σκαλτσουνια νηστισιμα

Όταν τα βγάλω,τα ραντίζω με ανθόνερο και τα πασπαλίζω με τη ζάχαρη άχνη.

Μπορείς να δεις εδώ 5 Νόστιμες συνταγές για νηστίσιμα μπισκότα!

Αυτές οι συνταγές θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε κάθε τραπέζι και για κάθε περίσταση. Επίλεξε αυτές που προτιμάς και γλύκανε με μοναδικό τρόπο την κάθε ημέρα σου, την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο.


https://www.ediva.gr/nistisima-glyka/