1 κιλό αλεύρι( περίπου)
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
125 γρ βούτυρο λιωμένο
100 γρ γάλα
1 κουτ. γλ. αμμωνία
2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύω πολύ καλά την αμμωνία στο χλιαρό γάλα.Παράλληλα χτυπάω τα αυγά για 5 λεπτά και προσθέτω μέσα την αμμωνία και το λιωμένο βούτυρο. συνεχίζω το χτύπημα και ταυτόχρονα προσθέτω την ζάχαρη, τις βανίλιες και το μπέικιν. Αφού λιώσουν εντελώς σταματάω το μίξερ και ρίχνοντας το αλεύρι σιγά σιγά αρχίζω να ζυμώνω με το χέρι. Οταν η ζύμη μου σταματήσει να κολλάει, είναι έτοιμη. Πλάθω κορδόνια και τα τυλίγω σε πλεξούδες( σφιχτές γιατι ανοίγουν). ψήνω σε ταψι με λαδόκολλα στους 180 για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δια χειρός Ελεάννας Βλαχοπούλου