Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Σήμερα έμαθα: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη ροκ μουσική












Και που αν σε ενδιαφέρει ίσως θα έπρεπε να ξέρεις


Η ροκ μουσική έχει κρατήσει στον χρόνο και συνεχίζει να γοητεύει όχι μόνο ως μουσική αλλά και ως τρόπος ζωής. Είναι πολλοί οι πιστοί και των δυο, οι οποίοι προσπαθούν να το μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες γενιές.

Μάθαμε λοιπόν 10 πράγματα που ίσως να μην ξέρετε για την ροκ μουσική και που αν σας ενδιαφέρει, ίσως θα έπρεπε να τα ξέρετε…

1. Το Axl Rose είναι αναγραμματισμός του Oral Seχ, δηλαδή του στοματικού σeξ. Το πραγματικό όνομα του frontman των Guns n Rose είναι William Bailey.

2. Το τραγούδι του βρετανικού punk rock συγκροτήματος The Clash, με τίτλο «Rock the Kasbah», γράφτηκε μετά την απαγόρευση της ροκ μουσικής στο Ιράν.

3. Ο συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής Chip Taylor είναι θείος της Angelina Jolie και έγραψε το τραγούδι «Wild Thing» που τραγούδησαν οι The Troggs.

4. Στο πάρτι που έγινε για την παρουσίαση του δίσκου των Nirvana, «Nevermind», πετάχτηκαν έξω όλα τα μέλη του συγκροτήματος, επειδή ξεκίνησαν καυγά για το φαγητό.

 5. Ο Jimi Hendrix έγραψε το τραγούδι «Little Wing» σε 2 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα

6. Ο Elvis Presley τραγούδησε περισσότερα από 600 τραγούδια, ωστόσο δεν έγραψε κανένα από αυτά.

7. Ο ντράμερ των Led Zeppelin John Bonham, ήπιε 40 σφηνάκια βότκα την νύχτα πριν πεθάνει από αναρρόφηση του εμετού του.

8. Η ροκ μουσική ήταν από το ξεκίνημα της μουσική αμφισβήτησης, με τους The Doors, τους The Rolling Stones ή τους Creedence Clearwater Revival να γράφουν τραγούδια ενάντια στον πόλεμο, τις κυβερνήσεις και άλλα κοινωνικά ζητήματα. Με το πέρασμα των δεκαετιών αυτό χάθηκε εν μέρει, αλλά παραμένει στον πυρήνα της μουσικής.

9. To τραγούδι «Empty Spaces» από το άλμπουμ «The Wall» των Pink Floyd, αν το ακούσεις ανάποδα λέει «You have now discovered the secret message of Rock ‘N Roll…please write», δηλαδή «Μόλις ανακάλυψες το κρυφό μήνυμα του Rock n Roll… παρακαλώ γράψε».

10. Ο βιρτουόζος της κιθάρας και αδικοχαμένος Steve Ray Vaughn που κατάφερε να κάνει σόλο καριέρα και να μνημονεύεται μέχρι σήμερα για έξοχο παίξιμό του, ήταν ο κιθαρίστας στον δίσκο του David Bowie, «Let’s Dance».



https://www.e-radio.gr/post/248483/simera-ematha-10-pragmata-poy-prepei-na-xereis-gia-ti-rok-moysiki