Το κόλπο για την κουζίνα που πρέπει να γνωρίζει κάθε νοικοκυρά
Ο πουρές πατάτας είναι το πιάτο σταρ που σπάνια λείπει από το ρουμανικό τραπέζι. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, δεν απαιτεί πολλά χρήματα και, κυρίως, έχει μια γεύση που δεν
μπορείς να τη βαρεθείς πολύ γρήγορα. Ωστόσο, οι μεγάλοι σεφ καταφεύγουν σε μικρά κόλπα για να του δώσουν μια ιδιαίτερη όψη και κάντε κλικ! σας παρουσιάζει ένα από αυτά.Οι ειδικοί στη μαγειρική καταφέρνουν να βάλουν στο τραπέζι τα πιο νόστιμα πιάτα. Τη θέση τους έχουν και ο πουρές πατάτας που χρησιμοποιείται ως γαρνιτούρα για κρέατα ή άλλα νόστιμα πιάτα. Ωστόσο, είναι ακόμα καλύτερο όταν προσθέτετε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι στο νερό που έχουν βράσει οι πατάτες.
Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι στο νερό που έχουν βράσει οι πατάτες και θα παρατηρήσετε τη διαφορά
Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες, τις πλύνουμε και τις βράσουμε, οι σεφ μας συμβουλεύουν να προσθέσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι. Έτσι οι πατάτες θα διατηρήσουν αναλλοίωτο το χρώμα τους αφού στραγγίσουν και θα έχουμε ένα πραγματικά «πολύχρωμο» πιάτο στο πιάτο.
Άλλα χρήσιμα κόλπα για να κάνετε πράξη στην κουζίνα
Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νοικοκυρές είναι όταν βράζουν το κρέας. Ο αφρός που σχηματίζεται μπορεί να τους κάνει πολύ ταλαιπωρία, αλλά το παρακάτω κόλπο έρχεται να τους βοηθήσει: βάλτε μια ξύλινη κουτάλα πάνω από την κατσαρόλα που βράζει το κρέας. Αυτό το σκεύος δεν αφήνει τον αφρό να διαφύγει πριν συλλεχθεί και απορριφθεί.
Συμβαίνει ακόμα να βρίσκουμε στην κουζίνα υπολείμματα προϊόντων ζύμης: πίτσα, διάφορες σφολιάτες που σκληραίνουν και γίνονται δύσκολες στο φαγητό. Η πρώτη πρόθεση θα ήταν να τα ξαναζεστάνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα διατηρήσουν την υφή τους. Ένα πολύ χρήσιμο κόλπο σε αυτή την περίπτωση είναι να βάλετε ένα μπολ με νερό στο φούρνο. Έτσι, η υγρασία δεν θα επιτρέπει πλέον να στεγνώσουν τα πιάτα.