Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Καρπουζι: Tα Οφελη Του Στην Διατροφη Μας

 


 

 

 

 

Το καρπούζι -δροσερό, ζουμερό και γλυκό- είναι το φρούτο που πρωταγωνιστεί στα καλοκαίρια μας. Αποτελεί αγαπημένη επιλογή για πολλούς από εμάς, καθώς μας δροσίζει και μας ξεδιψά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Αποτελεί όμως και παρεξηγημένο φρούτο, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν πως προσφέρει στον οργανισμό μόνο νερό και ζάχαρη και ότι δεν έχει καμία θρεπτική αξία.


Η αλήθεια είναι ότι το καρπούζι εκτός από δροσερή απόλαυση του καλοκαιριού, συνιστά πλούσια πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.


Πράγματι, το 90% του καρπουζιού αποτελείται από νερό, ενώ η περιεκτικότητα του σε σάκχαρα ανέρχεται στο 5%. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπολείπεται σε άλλα, πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Η αιτία για την γλυκιά του γεύση είναι ότι το σάκχαρο αποτελεί την κυριότερη ουσία του. Ωστόσο, άλλα φρούτα έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως για παράδειγμα το μήλο το οποίο περιέχει περίπου την διπλάσια!