Αυτή η συνταγή για ζύμη πίτσας είναι του υπεροχότατου Jamie Oliver και αν και έχω δοκιμάσει
πολλές συνταγές, από τότε που δοκίμασα τη συγκεκριμένη δεν έχω ξανακάνει άλλη!! Είναι απίστευτη, τραγανή και γευστικότατη!
πολλές συνταγές, από τότε που δοκίμασα τη συγκεκριμένη δεν έχω ξανακάνει άλλη!! Είναι απίστευτη, τραγανή και γευστικότατη!
Τι χρειαζόμαστε:
- 800 γρ. δυνατό αλεύρι για ψωμί ή αλεύρι τύπου ‘00’
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 650 ml περίπου χλιαρό νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ
Φτιάχνει: 3 μεγάλα ταψιά pizza
Πώς το κάνουμε:
2) Αναμιγνύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι, κάνω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω την ενεργοποιημένη μαγιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό.
3) Ανακατεύω αρχικά με ένα πιρούνι και όταν αρχίζει να σχηματίζεται η ζύμη αρχίζω να τη δουλεύω με τα χέρια.
4) Αφού πάρω μια ωραία, λεία ζύμη την βάζω σε μπολ που έχω αλευρώσει, την αλευρώνω και από πάνω και την αφήνω σε ζεστό μέρος (στο φούρνο στους 50οC) για μία ώρα περίπου ή όσο πάρει να διπλασιαστεί σε όγκο.
Λίγα μυστικά ακόμα