Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Στο θεατράκι στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας για την εκδήλωση της «Μύησις» (φωτογραφίες)

Στη χθεσινή εκδήλωση χόρεψαν πάνω από 80 χορευτές με αυθεντικές φορεσιές της Μακεδονίας και της Θράκη συνοδεία ζωντανής μουσικής, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τον μουσικό πλούτο της πατρίδας μας.
Το κοινό συγκεντρώθηκε από νωρίς στο θεατράκι του Πάρκου Ολυμπιακής Φλόγας ώστε να παρακολουθήσει από κοντά την εκδήλωση «Μακεδονία & Θράκη, στους δρόμους του κρασιού και του μεταξιού», που διοργάνωσε η «Μύησις».
Η έναρξη έγινε με το παιδικό χορευτικό τμήμα, το οποίο επιμελήθηκε η κ. Μαρία Τζήμου, χορεύοντας 9 συνολικά χορούς μεταξύ των οποίων ο «Γιατρός», η «Κοντούλα Λεμονιά», ο «Κοφτός» και ο «Τρεχάτος». Έπειτα ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα των ενηλίκων, υπό την επιμέλεια του κ. Γιάννη Πάτρα, χορεύοντας χορούς θεματικά αφιερωμένους σε Δυτική Θράκη, Ανατολική Ρωμυλία και Ανατολική Θράκη.
Καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Μαρούλα Γκαμπέση – Βέργου «ταξίδευε» τους θεατές σε αυτό το πολιτιστικό δρώμενο αφιερωμένο στη Μακεδονία και τη Θράκη με την μοναδική αφήγησή της.
To AboutKastoria.gr ήταν εκεί και κάλυψε με ζωντανή ροή αναρτήσεων στο Facebook στηνεπίσημη σελίδα.


myisis1
myisis2
myisis3
myisis4
myisis5
myisis6
myisis7
myisis8
myisis9
myisis10
myisis11
myisis12
myisis13
myisis14
myisis15
myisis16
myisis17
myisis18

Στο θεατράκι δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα!

Ο κόσμος κατευχαριστήθηκε την χθεσινή μουσικοχορευτική παράσταση του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης"Μύησις" δίνοντας σε όλους τους πρωταγωνιστές το πιο δυνατό του χειροκρότημα.

Στην εκδήλωση χόρεψαν πάνω από 80 χορευτές με αυθεντικές φορεσιές της Μακεδονίας και της Θράκης συνοδεία ζωντανής μουσικής (10 μουσικοί), προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τον μουσικό πλούτο της πατρίδας μας. 

"Μία εκπληκτική χρονιά ολοκληρώθηκε σήμερα με μια εκπληκτική παράσταση που αγκαλιάστηκε από τους πολίτες της Καστοριάς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του ΔΣ της ΜΥΗΣΙΣ που μου έδωσαν την ευκαιρία να περάσω μια υπέροχη χρονιά.

Και φυσικά πολλά πολλά ευχαριστώ στους εκπληκτικούς χορευτές και χορεύτριες που έδωσαν τα πάντα. Συνεχίζουμε. Και του χρόνου με υγεία!" έγραψε ο δάσκαλος χορού του συλλόγου, κ. Γιάννης Πάτρας.