Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Πικάντικο αρνί από τον Άκη Πετρετζίκη!!


Πικάντικο αρνί Πικάντικο αρνί από τον Άκη Πετρετζίκη!!
  • Περνάμε όλα τα υλικά της μαρινάδας από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνουν μια ωραία πάστα.
  • Κάνουμε μερικές τομές με το μαχαίρι στο μπούτι.
  • Φορώντας γάντια αλείφουμε με την πάστα που φτιάξαμε το αρνί μας από όλες τις πλευρές.
  • Το κλείνουμε σε μία σακούλα και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για όλη τη νύχτα.
  • Αν το θυμηθούμε το γυρνάμε μια φορά το πάνω κάτω για να μαριναριστεί καλύτερα.
  • Πριν το ψήσιμο, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς στον αέρα.
  • Βάζουμε το αρνί σε ένα ταψάκι.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Αφήνουμε με ξεκουραστεί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά και σερβίρουμε με σαλάτα coleslaw γιαουρτιού την οποία θα βρείτε ΕΔΩ
 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 μπούτι από αρνί 2 κιλών
Για τη μαρινάδα:
  • 1/2 της κούπας φρέσκο δυόσμο
  • 8 σκ. σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. τριμμένο κύμινο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 4 κ.γ. ρίγανη
  • 4 κ.γ. ξύσμα λάιμ
  • χυμό από 4 λάιμ
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά
  • 1 κ.σ. ξερό κόλιανδρο

Για τη σαλάτα coleslaw γιαουρτιού
  • 200 γρ. λάχανο, λεπτοκομμένο
  • ½ κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 100 γρ. καρότα, λεπτοκομμένα
  • 2 σέλερι, μόνο τα κλωνάρια του, λεπτοκομμένα
  • 1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο λεπτοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • λίγο τσίλι
  • λίγο σουμάκ


http://akispetretzikis.com/el/categories/kreas/pikantiko-arni