Οι λαοί της Ανατολής ισχυρίζονται ότι η τροφή αυτή θεραπεύει τα πάντα εκτός από τον
θάνατο. Ποιά είναι ; Αποτελεί συστατικό του κάρυ και κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ινδική κουζίνα όχι μόνο ως μπαχαρικό για τη γεύση που δίνει αλλά και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
Μερικές από τις θεραπευτικές ιδιότητες που αποδίδονται στον κουρκουμά είναι οι παρακάτω :
Έχει αντιοξειδωτικές, αντιθρομβωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Νέα συμπεράσματα που εκδόθηκαν στο περιοδικό Cancer Research αναφέρουν ότι οι φυσικές φαινόλες του κουρκουμά μπορούν να ανακόψουν την ανάπτυξη όγκων στον καρκίνο του προστάτη. Σε μία διαφορετική έρευνα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο κουρκουμάς παρατείνει τη ζωή και ενισχύει τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών νευρώνων λειτουργώντας σαν προστατευτική ασπίδα εναντίον της εξελικτικής πορείας του Αλτσχάιμερ.
Είναι ένα ασφαλές αντιφλεγμονώδες συστατικό, παυσίπονο και αντισηπτικό
Αλλες :
Καθαρίζει το συκώτι
Βοηθάει στον έλεγχο του διαβήτη
Βελτιώνει την πέψη
Μειώνει την χοληστερίνη
Αντιμετωπίζει το κρυολόγημα και τη γρίπη
Έχει ευεργετική επίδραση σε δερματικές παθήσεις
Συμβουλή
Αν τον χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα να είστε προσεκτικοί γιατί λεκιάζει πολύ εύκολα μαρμάρινους πάγκους, ρούχα, χέρια, πλαστικά εργαλεία κοπής και σκεύη.
Να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερα όσον αφορά το πρόσωπο, ο κουρκουμάς μπορεί να σας λεκιάσει προσωρινά το δέρμα.
Μάθετε κάποιες από τις θεραπευτικές ιδιότητες που αποδίδονται στον κουρκουμά στο InVitroMagazine.gr