Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Η Μαρία μας φτιάχνει πεντανόστιμη τούρτα ανανά !!(βημα-βήμα)

Καλησπέρα φίλοι μου. Καλοκαίριασε επιτέλους και σε μας εδώ στα ψηλά της Ελλάδας. Κι έχουμε μια μεγάλη όρεξη για γλυκάκι. Αλλά να είναι και γλυκό που δροσίζει. Γι'αυτό το λόγο, μια είναι η επιλογή: ο ανανάς. Το φρούτο που είτε φρέσκο είτε σε κομπόστα, τρώγεται ευχάριστα όλες τις ώρες και χαρίζει δροσιά και γλύκα αφού έχει μια γλυκόξινη γεύση από μόνο του. Η τούρτα που φτιάξαμε σήμερα είναι η αγαπημένη του γιου μου, παραγγελία του, και άμεσα τον εξυπηρετήσαμε. Είναι εύκολη, εύγευστη και ελαφριά,χωρίς πολλά λιπαρά. Ιδανική για το καλοκαίρι. Δείτε πως γίνεται:

Υλικά:
παντεσπάνι
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
κρέμα:
1 κομπόστα ανανά στραγγισμένη και λιωμένος ο ανανάς στο μπλέντερ
2 1/3 κούπας σιρόπι της κομπόστας- συμπληρώνουμε με νερό αν δε φτάσει.
4 κουτάλια κορν φλάουρ
4 κουτάλια ζάχαρη
σαντιγί
1 φάκελο σαντιγί σε σκόνη
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό

Οδηγίες:
Τα υλικά μας είναι ταψί Νο 32.

To παντεσπάνι το έχουμε δείξει πολλές φορές,αλλά ας το επαναλάβουμε άλλη μία.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC στις αντιστάσεις πάνω- κάτω. Χτυπάμε στο μίξερ καλά τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να πήξουν και ν' αφτατέψουν. Προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά το αλεύρι και τις βανίλιες.

Απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 30'.

Εν τω μεταξύ, ενώνουμε πάνω στη φωτιά 2 κούπες από το σιρόπι του ανανά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να πήξει η κρέμα.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενώνουμε με το λιωμένο ανανά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Στο μίξερ,στη δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε τη σαντιγί σκόνη με το γιαούρτι για 5'. Δεν φουσκώνει πολύ. Μην απογοητευτείτε.

Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει.

Το κόβουμε στη μέση κατά μήκος και το τοποθετούμε σε πιατέλα ή τάπερ. Σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι ανανά που αφήσαμε (1/3 κούπας).

Απλώνουμε όλη την κρέμα από πάνω.

Τοποθετούμε πάνω από την κρέμα το άλλο μισό παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με όσο σιρόπι περίσσεψε. Προσεκτικά, απλώνουμε και τη σαντιγί. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Αφού κρυώσει καλά,κόβουμε, σερβίρουμε με κρύο νερό, και απολαμβάνουμε.
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ Η ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΝΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!
  
 
Μαρία Παπαϊωάννου
 
  http://masasoura.blogspot.gr