Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

H Δροσιστική Διαιτητική Ισπανική Σούπα "Γκασπάτσο" της Νάδιας!

 
Η γνήσια ισπανική συνταγή από την κουζίνα της Νάδιας στο πιάτο σου !

Υλικά
8 ώριμες, αποφλοιωμένες ντομάτες
1/2 αγγούρι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

(θα χρειαστείς και λίγο ακόμα, κομμένο σε κύβους για το σερβίρισμα)
1 κόκκινη ψητή πιπεριά
1/2 κόκκινο κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο (θα χρειαστείς και λίγο ακόμα, κομμένο σε κύβους για το σερβίρισμα)
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 gr κύβους ψωμιού πάχους 1 εκ. από χτεσινό ψωμί με προζύμι, χωριάτικο ή τσιαπάτα ή άλλο της επιλογής σου
2 κουταλάκια τοπυ γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
2 κουταλάκια της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Κρουτόνς για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Τοποθέτησε τις ντομάτες, το αγγούρι, την ψητή πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το ψωμί, το ξύδι και το ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ και χτύπησε το μέχρι να γίνει όσο λείο σου αρέσει. Τοποθέτησε το στο ψυγείο και άφησε το να σταθεί και να κρυώσει για τουλάχιστον 60 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Μπορείς να προσθέσεις αλάτι και χυμό λάιμ σύμφωνα με τα γούστα σου. Θέλεις τόσο ξύδι όσο χρειάζεται για να έχει έντονη γεύση αλλά να μην υπερισχύει στα άλλα υλικά.

Σέρβιρε με κρουτόν και κύβους από κρεμμύδι και αγγούρι. Είναι αρκετό για 4 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 20 λεπτά αλλά χρειάζεται και μια ώρα στο ψυγείο. 



Η Νάδια είχε αναπτύξει από πολύ μικρή ηλικία ένα έντονο δέσιμο με την ισπανική κουλτούρα, ένα δέσιμο που συνοδεύεται από ιβηρικές γεύσεις και μεσογειακά αρώματα. “Θυμάμαι ότι άκουγα Ισπανικά παντού γύρω μου,  Μαδρίτη η γη, ο πολιτισμός, το φαγητό και φυσικά οι άνθρωποι τρυπώσανε στην καρδιά μου.”

Η Νάδια δοκίμασε το πρώτο πιάτο γκασπάτσο στην ηλικία των 5 στη Μαδρίτη. Η συνταγή που μας δίνει έρχεται από την Ισπανή μητέρα της, την Άντζελα. Θυμάται ότι την περίοδο που ζούσε εκεί, κάθε οικογένεια έφευγε το πρωί για το σχολείο και τη δουλειά και όλοι επέστρεφαν το μεσημέρι γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Το γκασπάτσο ήταν και είναι ένα συχνός διατροφικός σταθμός για κάθε ισπανική οικογένεια. Η Angela μαγειρεύει την ίδια συνταγή μέχρι και σήμερα ενώ ακόμα στέλνει στη Νάδια tips και συνταγές.
Το tip της Νάδιας: Για να αποφλοιώσει εύκολα και γρήγορα τις ντομάτες μπορείς να τις χαράξεις σε σχήμα σταυρού στο κάτω μέρος με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια να τις τοποθετήσεις σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά τις μεταφέρεις σε ένα μπολ με κρύο νερό και βλέπεις το φλοιο να βγαίνει χωρίς προσπάθεια. Την ίδια μέθοδο μπορείς να ακολουθήσεις και σε φρούτα όπως τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΝΑΔΙΑ

@deskastoria.gr