Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Δυναμικές κινήσεις από την Google σε μουσική, χάρτες, αναζητήσεις και επικοινωνία



REUTERS/MARK BLINCH
Η Google ανακοίνωσε και μία υπηρεσία που θα διευκολύνει τη δημιουργία multiplayer παιχνιδιών, ενώ παράλληλα δημοσίευσε και νέα στοιχεία γύρω από την απήχηση του Android σε όλο τον κόσμο, κάνοντας λόγο για 900.000.000 καταγεγραμμένες ενεργοποιήσεις του λειτουργικού σε όλο τον κόσμο και 48 δισεκατομμύρια εγκαταστάσεις εφαρμογών από το


Στο λανσάρισμα της συνδρομητικής της μουσικής υπηρεσίας, Google Play Music All Access, προχώρησε η Google στην διάσκεψη Google I/O, ανακοινώνοντας παράλληλα αλλαγές και στο Google Maps, καθώς και πληθώρα άλλων ενεργειών σε πολλά «μέτωπα» του κόσμου της τεχνολογίας.
Όσον αφορά το Google Play Music All Access, πρόκειται για μία κίνηση η οποία φέρνει την εταιρεία πιο μπροστά από την Apple, η οποία μελετά εδώ και καιρό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει. Οι χρήστες της υπηρεσίας θα μπορούν να «streamάρουν» μουσική από μία μεγάλη «βιβλιοθήκη», σε κάθε συσκευή με Android. Ο Κρις Γιέργκα, engineering director της εταιρείας χαρακτήρισε την υπηρεσία ως «ράδιο χωρίς κανόνες», καθώς ο χρήστης μπορεί να το αντιμετωπίζει είτε «χαλαρά» είτε «διαδραστικά».
Στις ΗΠΑ, το All Access θα κοστίζει 9,99 δολάρια το μήνα μετά από δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών. Όσοι γραφτούν μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχουν μειωμένη τιμή 7,99 δολαρίων. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τιμές σε άλλες χώρες.  To Google Play Music All Access θα κατεβεί στην «αρένα» απέναντι σε ανταγωνιστές όπως το Spotify, το Xbox Music, το Rdio, το Pandora και άλλες υπηρεσίες.
YOUTUBE/NATESTECHUPDATE
All Access Demo
Πέρα από τη μουσική της υπηρεσία, η Google αποκάλυψε νέα εργαλεία για τους developers για την παρακολούθηση της φυσικής δραστηριότητας των χρηστών συσκευών με Android, που αναμένεται να ανοίξουν νέους ορίζοντες στις fitness εφαρμογές, καθώς και μία φωνητική αναβάθμιση στην υπηρεσία αναζητήσεων.

Η φράση «OK Google» σε μία συσκευή με Android ή Chrome web browser θα ενεργοποιεί ένα σύστημα αναγνώρισης φωνής, επιτρέποντας ευκολότερες αναζητήσεις, αλλά και την καλύτερη διαχείριση δεδομένων και δραστηριοτήτων όπως κρατήσεις πτήσεων, εισιτηρίων, παραγγελίες κλπ. Επίσης, ο Μπράιαν ΜακΚλέντεν, επικεφαλής του τμήματος χαρτών της εταιρείας, ανακοίνωσε την ριζική ανακατασκευή του Google Maps, το οποίο πλέον θα δίνει μεγαλύτερη σημασία στην εξατομίκευση και προσωπική χρήση της δημοφιλούς υπηρεσίας χαρτών της εταιρείας από κάθε χρήστη, επισημαίνοντας σημεία τα οποία ο χρήστης επισκέπτεται συχνά και κάνοντας προτάσεις (π.χ, ένα κλικ σε ένα μουσείο θα φέρνει επισημάνσεις και για άλλα μουσεία στην περιοχή).

Οι αλλαγές αυτές θα εμφανιστούν εντός μερικών μηνών. Ακόμη, παρουσιάστηκε και μία cross platform εφαρμογή επικοινωνίας, το Google Hangouts, που επιτρέπει κλήσεις με βίντεο και κείμενο, καθώς και ανταλλαγές φωτογραφιών μεταξύ συσκευών με Android και iOS, καθώς και τον web browser της εταιρείας, Chrome. Προηγούμενες συνομιλίες αποθηκεύονται στους servers της εταιρείας. Το Google Hangouts θα ανταγωνιστεί υπηρεσίες όπως το Skype, το Whatsapp, το BBM, το Tango και άλλα.
 

http://www.naftemporiki.gr/