Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

23/11: Η Νόστιμη Γη στην Καστοριά με τον Βασίλη Καλλίδη! (βίντεο)


Στην όμορφη Καστοριά, την πόλη που αγκάλιασε
 τη λίμνη, ταξιδεύει ο Βασίλης Καλλίδης













το Σάββατο 23 Νοεμβρίου με τη Νόστιμη γη.
Ο chef αποδέχεται την πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου «Αθανάσιος Χριστόπουλος», για να συμμετέχει σε ένα παραδοσιακό καζάνεμα τσίπουρου και το ταξίδι ξεκινάει με μια στάση στη Σιάτιστα που φημίζεται για το σπάνιο ηλιαστό κρασί της. 
Στο κέντρο της Καστοριάς, ο Βασίλης περιπλανείται στη γραφική συνοικία Ντολτσό και στη λαϊκή αγορά της πόλης και επισκέπτεται εστιατόρια με μοντέρνα, αλλά και παραδοσιακή κουζίνα.
Συνεχίζει με βόλτα στη λίμνη με τη βάρκα του Τάσου του ψαρά, βόλτα στα βουνά για άγρια μανιτάρια με το Σύλλογο Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας και φυσικά διασκεδάζει και τραγουδάει στο μεγάλο γλέντι του τσιπουροκάζανου συνοδεία ακορντεόν, κλαρίνου, τρομπέτας και των Χάλκινων της Καστοριάς.
Πρωτότυπες για μία ακόμη φορά οι συνταγές του Βασίλη από τη Νόστιμη γη της Καστοριάς, περιλαμβάνουν πένες με φρέσκα λαχανικά, μια παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα με παστουρμά, αρακά με ψαρονέφρι, αλλά και ένα μοντέρνο burger που ετοίμασε έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου την ώρα του κυριακάτικου τοπικού ντέρμπυ και μοίρασε στους φιλάθλους και τους παίχτες των δύο ομάδων!