Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Κρέμα για τα πόδια από λεμόνι!

LemonCreamBodyButterΤώρα που έφτιαξε επιτέλους ο καιρός, ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα ποδαράκια μας έξω φορώντας σαγιονάρες και πέδιλα. Όμως η ζημιά του χειμώνα
είναι εμφανής. Ο καλύτερος τρόπος να ενυδατώσουμε τα ταλαιπωρημένα από τις κάλτσες και τα κλειστά παπούτσια πατουσάκια μας είναι μια χειροποίητη κρέμα με λεμόνι και βούτηρο του κακάο. Διάβασε τη συνταγή από το GI 365.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για αυτήν την κρέμα είναι:
- 6 κ.γ. λάδι καρύδας
- 1/4 φλ. βούτηρο του κακάο
- 1 κ.γ. λάδι βιταμίνης Ε
- 1/4 κ.γ. αιθέριο έλαιο λεμόνι
Τα υλικά θα τα βρεις σε καταστήματα με υλικά για σαπούνι και καλλυντικά.
Η διαδικασία μοιάζει απλή. Και αν και ομολογώ οτι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να φτιάξω τέτοια κρέμα μόνη μου νομίζω οτι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αν ακολουθήσεις πιστά τα βήματα και τις συμβουλές του άρθρου από το GI 365.
Λοιπόν, ξεκινάς βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το βούτηρο του κακάο και το λάδι καρύδας και ζεσταίνεις λίγο μέχρι να λιώσουν. Το κατεβάζεις από τη φωτιά και ρίχνεις και το λάδι βιταμίνης Ε και το αιθέριο έλαιο λεμόνι. Ανακατεύεις καλά και αφήνεις να κρυώσει μέχρι να γίνει στερεό. Το μεταφέρεις σε ένα καθαρό δοχείο.
Ο συγγραφέας του άρθρου υπόσχεται οτι το βούτηρο αυτό θα θεραπεύσει και θα εννυδατώσει εκτός από τα πόδια και άλλες περιοχές του σώματος που χρειάζονται έξτρα περιποίηση πριν βγάλουμε τα καλοκαιρινά μας ρούχα όπως αγκώνες, χέρια, γόνατα κτλ. Επίσης και μόνο από τη φωτογραφία εικάζουμε οτι μυρίζει τέλεια.
Όσο για τις συμβουλές και τι πρέπει να προσέξουμε...
- Να μην παραζεστάνουμε τα υλικά... ίσα ίσα να λιώσουν γιατί φαίνεται οτι όσο ζεσταίνεις τα λάδια και το βούτηρο του κακάο χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους και αλλιώνεται η σύστασή τους.
- Να το φυλάξουμε σε μέρος δροσερό γιατί έχει την τάση να λιώνει με τη ζέστη, οπότε τώρα που είναι καλοκαίρι καλό είναι να μην το έχουμε στη ζέστη...
- Να το "καταναλώσουμε" σε μερικούς μήνες.
- Προσοχή δεν τρώγεται!