Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Φόρος Τιμής στο Αστέρι του Μπάσκετ : Νίκος Γκάλης (αφιέρωμα - βίντεο) !

Έστω και μετά από 18 χρόνια...τιμήθηκε το μεγάλο αστέρι του μπάσκετ...!!!
 7 Μαΐου 2013 η μέρα που επιλέχθηκε για να γιορταστεί η φετινή Πρωτομαγιά ωστόσο στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης η γιορτή είναι άλλου είδους. Αφιερωμένη στην εκδήλωση προς τιμή του Νίκου Γκάλη.

7 Μαΐου 2013 και για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του Νίκου Γκάλη από την ενεργό δράση, στο ημίχρονο του αγώνα Αμπελοκήπων – Παναθηναϊκού στο κλειστό του Μετς (στις 18 Οκτωβρίου 1994), η ΚΑΕ Αρης  τίμησε τον «Γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ.

Οχι στα λόγια, όπως άλλες φορές, αλλά με επίσημη ανακοίνωση – δέσμευση, η οποία αναφέρει ότι «η τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη  πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου 2013 στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο Θεσσαλονίκης».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος», οι ομάδες που θα αναμετρηθούν θα είναι οι εφετινές του Αρη και της γαλλικής Λιμόζ, η οποία επελέγη για πολλούς λόγους! Προπονητής είναι ο πρώην συμπαίκτης του Γκάλη στον μεγάλο Αρη και στην Εθνική κ.Παναγιώτης Γιαννάκης με συνεργάτη τον πρώην συμπαίκτη τους στη «χρυσή» ομάδα του 1987, κ. Νίκο Λινάρδο.

Πρόεδρος της Λιμόζ είναι ο παλαίμαχος άσος κ. Φρεντερίκ Φορτέ. Υπεύθυνος μάρκετινγκ και επικοινωνίας είναι ο παλαίμαχος γάλλος διεθνής κ. Στεφάν Οστρόφσκι, ενώ ο επίσης σταρ του παρελθόντος κ. Ρισάρ Ντακουρί συνεργάζεται με τη Λιμόζ, η οποία στα χρόνια που μεσουρανούσε ο Αρης αποσπώντας το προσωνύμιο «αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ» συμμετείχε σε κάποια από τα ιστορικότερα ντέρμπι όλων των εποχών.

Το δυσάρεστο για τους υπευθύνους που έχουν επωμισθεί τη διοργάνωση των εκδηλώσεων είναι ότι μέχρι στιγμής ο Γκάλης δεν έχει πειστεί να φορέσει… φανέλα και σορτσάκι.


Υπάρχει, ωστόσο, αρκετός καιρός ως τις 7 Μαΐου, ώστε να αλλάξει γνώμη και να πατήσει για λίγα λεπτά το παρκέ του Αλεξάνδρειου, το οποίο αναμένεται να φορέσει τα καλά του για να υποδεχτεί _ με το κοστούμι ή τα αθλητικά δεν έχει σημασία _ τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, που άλλαξε τον ρουν της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα ο Γκάλης δεν έχει τιμηθεί όπως του αρμόζει ούτε από τον Αρη, ούτε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, εξ ου και το πρόσφατο, σκληρό σχόλιό του, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την υποψηφιότητά του για την είσοδο στο αμερικανικό «Hall of Fame». Μπορεί να έχασε τη μάχη από τον Βραζιλιάνο Οσκαρ Σμιντ, αλλά η απάντησή του έσταζε… δηλητήριο: «Ας βλέπουν τους ξένους, μήπως και ντρέπονται λίγο»…

 Δείτε τα βίντεο απο το αφιέρωμα του Νίκου Γκάλη και το Eurobasket 1987:
 http://www.eirinika.gr/gr/blog/irenesfavourite/nikos-gkalis-filiko-prostimhn.asp



Και εδώ δείτε τη συγκίνηση  του Νίκου Γκάλη  07/05/2013 για την μεγάλη γιορτή του θρύλου του μπάσκετ: http://www.tanea.gr/news/sports/article/5016083/otan-eklapse-o-gkalhs/