Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Η Καστοριά σε ταινία για το Βυζάντιο μαζί με ακόμα 6 πόλεις!

κατάλογος

Δύο κινηματογραφικές παραγωγές, μία από την Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον και μία από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Ελλάδας το επόμενο διάστημα.

Η ταινία για τη βυζαντινή κληρονομιά με τίτλο «Heaven and Earth: Art of Byzantium from Greek Collections» θα προβληθεί στο πλαίσιο της ομότιτλης έκθεσης στη National Gallery
Σκοπός η παραγωγή ταινίας με τίτλο «Heaven and Earth: Art of Byzantium from Greek Collections», που θα προβληθεί στο πλαίσιο της ομότιτλης έκθεσης (από τις 6 Οκτωβρίου 2013 έως τις 2 Μαρτίου 2014 στη National Gallery). Στη συνέχεια θα πάει στο Μουσείο Γκετί.
Σε έξι πόλεις
«Οι δύο παραγωγές θα συμπληρώνουν η μία την άλλη, καθώς η κάθε μία θα έχει τη δική της οπτική. Η δική μας αντίληψη αφορά περισσότερο το θέμα της ιστορικής συνέχειας της βυζαντινής κληρονομιάς και πώς αυτή εκφράζεται στη σύγχρονη Ελλάδα», δήλωσε η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Η κ. Μενδώνη, που πρόσφατα ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον, πληροφόρησε επίσης ότι τα γυρίσματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού θα πραγματοποιηθούν σε έξι πόλεις με σπουδαία βυζαντινά μνημεία, δηλαδή στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στους Φιλίππους, στην Καστοριά, στον Μυστρά και στη Νέα Αγχίαλο.
Η ταινία θα πλαισιώνει κι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η παρουσίαση έκθεσης με έργα νεότερων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από το Βυζάντιο και οι ομιλίες που θα διεξαχθούν στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Χάρβαρντ.
Επιπλέον, στις ΗΠΑ θα ταξιδέψουν κι άλλα έργα της βυζαντινής κληρονομιάς μας, καθώς το ΚΑΣ είπε το «ναι» στον συμπληρωματικό δανεισμό δεκάδων ακόμα.

fouit.gr