Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Tα Εύκολα Τσουρέκια της Στέλλας - Μαυροχώρι Καστοριάς!

Υλικά
         Για 2πλη δοση
  • 22 αυγα
  • 500gr μπυρομαγια
  • 10 κιλα αλευρι
  • 800gr φυτινη
  • 1 πρεζα αλατι χοντρο
  • 2 κιλα γαλα φρεσκο
  • 2 κακουλε
  • 2 μαχλεπια
  • 2-3 κιλα ζαχαρη
  • σουσαμι
           ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιωνουμε την μπυρομαγια (δεν βαζουμε ολο το πακο αφηνουμε λιγο)με χλιαρο νερο να αντεχει το χερι μας κ την βαζουμε κανα μισαωρο να φουσκωσει τυλιγμενη.
Σε μια μεγαλη λεκανη χτυπαω τα αυγα με την ζαχαρη.Αφου εχω βαλει το γαλα σε χαμηλη φωτια να καψει το προσθετω μεσα κ χτυπαω ξανα.Σε μια μεγαλη λεκανη ριχνω το αλευρι κ μαζι κ το κακουλε κ το μαχλεπι.Ριχνω τα αυγα μεσα στο αλευρι κ αρχιζω να ζυμωνω καλα,προσθετω την μαγια αφου εχει φουσκωσει κ συνεχιζω το ζυμωμα.Ριχνω κ την φυτινη που την εχω ωαλει να λιωσει κ συνεχιζω το ζυμωμα μεχρι να γινει ενα κ αφηνω το ζυμαρι σκεπασμενο να φουσκωσει.Αφου γινει αρχιζω να φτιαχνω τα τσουρεκια μου. Oταν τα φτιαξουμε τα τσουρεκια τα αφηνουμε να φουσκωσουν κ μετα τα αλειφουμε με αυγα κ πασπαλιζουμε με σουσαμι. Ψήνουμε για 30-40 λεπτα στους 180-200 C


Ακαταστασία στην κουζίνα αλλά αν δεν λερωθείς και παιδευτείς ...δεν θα γευτείς κιόλας, κάναμε  15 - 20 τσουρέκια  για να έχουμε όλο τον μήνα!
Καλό σας Πάσχα!!!


Καλή επιτυχία!!!
Δια χειρός Στέλλας Ζότη! 
Τα τσουρέκια από Δισπηλιό και Μαύροβο!







 
Ευχαριστούμε την Στέλλα για την όρεξη και το 
κουράγιο που είχε να κάτσει να κάνει τόσα πολλά
τσουρέκια και μετά από την κούραση να τα 
φωτογραφήσει για να μας τα παρουσιάσει!
@deskastoria