Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Τάρτα Σοκολάτας με καραμελωμένες μπανάνες


ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
150 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
25 γρ ζάχαρη
1 αυγό

200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
150 γρ κρέμα γάλακτος
30 γρ μέλι
250 γρ κουβερτούρα

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ
5 μπανάνες
30 γρ χυμό λεμόνι
130 γρ ζάχαρη
60 γρ βούτυρο
60 γρ κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την βάση χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτω την ζάχαρη, το αυγό και το αλεύρι μέχρι η ζύμη να κολλήσει σαν μπάλα γύρω απο το φτερό. Τυλίγω την ζύμη με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Επειτα σε τσέρκι 24 εκ. ανοίγω λεπτό φύλο και καλύπτω τον πάτο και τα τοιχώματα. Τρυπάω την βάση με πιρούνι (για να μην φουσκώσει) και ψήνω στους 160 για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Για την γέμιση ρίχνω σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το μέλι και μόλις αρχίσει να βράζει το ρίχνω επάνω απο την κουβερτούρα. Αδειάζω το μείγμα στην κρύα βάση της τάρτας και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να πήξει.
Για τις μπανάνες, τις κόβω σε ροδέλες και τις ρίχνω αμέσως σε νερό με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.Σε τηγάνι ρίχνω λίγη λίγη την ζάχαρη να καραμελώσει, προσθέτω το βούτυρο και τις μπανάνες στραγγισμένες και σβήνω με κονιάκ. Μεταφέρω σε μπολάκι και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσουν.. Τέλος απλώνω τις μπανάνες επάνω στην τάρτα και σερβίρω...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ- ΕΛΕΑΝΝΑ






Δια χειρός Ελεάννας Βλαχοπούλου