Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πορτοκαλοκέικ με επικάλυψη μερέντα.


Υλικά..

2 ποτήρια νερού αλεύρι (φαριναπ)
1 ποτήρι λάδι (ότι θέλουμε)
1 ποτήρι ζάχαρη,

4 αυγά,
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ,
2 μεγάλα πορτοκάλια με τη φλούδα πολτοποιημένα,
1 μερεντα

Εκτέλεση..

Τα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε..το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά..μόλις ψηθεί λιώνουμε τη μερεντα με λίγο γάλα και αλείφουμε το κέικ μας..ψυγείο μέχρι να πήξει η μερεντα..(αν θέλουμε αλείφουμε τη μερεντα όπως είναι )



Δια χειρός Ματούλας