Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Κλείνει ο Google Reader!


Bye bye Google Reader
Όπως κάθε πρωί κάνω το καφεδάκι μου και κάθομαι στον υπολογιστή να χαζέψω τα μπλογκς. Και τι να δω; Ο Google Reader κλείνει!
"Ωϊμέ, τι συμφορά είναι αυτή που μας βρήκε!" Αναφώνησα.
Τι σημαίνει αυτό; Όλοι οι αναγνώστες του μπλογκ θα εξαφανιστούν. Όλα τα μπλογκς που ακολουθώ και αυτά αντίο. Να θυμηθώ ποια ήταν ένα ένα αποκλείεται.

Και τώρα; Ψυχραιμία. Υπάρχουν και άλλα σάιτ ανάγνωσης μπλογκ. Πρέπει όμως να κινηθούμε γρήγορα! Όσο λοιπόν ο Google Reader υπάρχει και υπάρχουν και τα στοιχεία μας εκεί πρέπει να τα περάσουμε αλλού. Και πως θα γίνει αυτό;
Καταρχήν βλέπουμε τις επιλογές μας. Bloglovin, Feedly, Newsblur, Netvibes είναι τα δημοφιλέστερα μετά από μια αναζήτηση που έκανα. Εγώ επέλεξα χωρίς δεύτερη σκέψη το Bloglovin.  Χαριτωμένο, εύχρηστο, δε σου ζητάει να εγκαταστήσεις εφαρμογή ή να πληρώσεις κάτι, έχει όμορφα κουμπάκια να βάλεις στο μπλογκ σου (για να μη σε χάσουν οι αναγνώστες σου!), νομίζω πως είναι ιδανικό.

Like every morning I made a cup of coffee and open my pc to read my favourite blogs. I was shocked. Google reader is retired! Oh my God! What does that mean? Every reader my blog has and all the blogs I follow will be gone for ever. I'll never remember each one of them to check them daily.
And now what? Relax. There are other blog reader out there. But we should be quick. Google reader is still there, so all of our information in untouched. First of all we what choices we have. BloglovinFeedlyNewsblurNetvibes are the most popular. Without a second thought I chose Bloglovin. Cute, easy to use, nothing to install or pay and plus, pretty buttons for your blog. Perfect.

Ξεκινάμε λοιπόν!
Let's start!

Πάμε στο Bloglovin κάνουμε login ή δημιουργούμε λογαριασμό αν δεν έχουμε.
Go to Bloglovin. Login or sign up!
Πάνω δεξιά πατάμε το βελάκι και μετά επιλέγουμε το Settings (Ρυθμίσεις).
Up and right, click the arrow and then settings.
Στο μενού που θα μας ανοίξει κάτω κάτω λέει import blogs. Το πατάμε!
We scroll down on settings menu. There is a "import blogs" button. Click it! 
Διαλέγουμε τον Google Reader.
We choose Google Reader.

Του δίνουμε και την άδεια και είμαστε έτοιμοι!
(my google is in greek, so just click allow permission on next screen!)

Όλα τα μπλογκ που ακολουθούμε μαζεμένα σε ένα μέρος για να τα διαβάζουμε και να μην χάνουμε ούτε μία ανάρτηση! Ελπίζω να βοήθησα έστω και λιγάκι!
Για να μη χαθούμε σίγουρα ακολουθήστε το ελαφάκι στο Bloglovin', στο facebook, στο twitter, στο instagram και στο google+!

All the blogs you follow in one place! You won't miss a post now! I hope this post was helpful!
To stay in touch follow The Wandering Deer with Bloglovin'facebook, twitter, instagram and google+!

***
Edit
***
Λοιπόν, έκανα μια πολύ καλή έρευνα. Το Google reader κλείνει. Αυτό είναι γεγονός, το δήλωσε επίσημα η google. Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι το χρησιμοποιούμε για να παρακολουθούμε τα μπλογκς. Όταν πατάς γίνε αναγνώστης ενός blog στο gadget που έχουμε όλες στα blogs μας, αυτό αυτόματα μπαίνει στη λίστα σου στο Google Reader. Το bloglovin' είναι μια εναλλακτική του google reader. Τίποτα παραπάνω.
Διαβάζοντας αυτό το άρθρο κατάλαβα ότι και το gadget αναγνώστες θα καταργηθεί. Και το θεώρησα λογικό. Γιατί να γίνεις αναγνώστης ενός μπλογκ, αν δεν έχεις το google reader να το διαβάζεις; Κάτι που εγώ δεν είχα προσέξει (γιατί δεν το χρησιμοποιώ καθόλου), είναι πως στην αρχική σελίδα του blogger έχει έναν αναγνώστη. Αυτός όμως είναι μόνο για αυτούς που έχουν μπλογκ. Τι θα γίνει με αυτούς που δεν έχουν; Γι' αυτό λοιπόν προτείνω το bloglovin.
Το να έχω ένα gadget αναγνώστες το οποίο απλά μου έχει 436 αναγνώστες οι οποίοι δεν ενημερώνονται πουθενά για τα νέα ποστ αυτό δε με βοηθάει. Γι' αυτό σας ενημερώνω, να δραστηριοποιηθείτε για να μην χάσουμε επαφή! 
thewanderingdeer.gr