Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Τυχερά Πεταλάκια Μπισκοτάκια




 ΥΛΙΚΑ

375 γρ. αλεύρι(ολες τις χρήσεις)
185γρ. βούτυρο αγελαδινό
90 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 αυγό
2,5 γρ.μπέικιν πάουντερ
200 γρ κουβερτούρα(για επικάλυψη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετώ το βούτυρο( να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος), στον κάδο του μίξερ και το χτυπάω μαζί με την άχνη, το αυγό και την βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι το οποίο έχω ανακατέψει με το μπέικιν και χτυπάω ώσπου να γίνει μια σφιχτή ζύμη..Σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθω κορδονάκια μέτριου μεγεθους και τα γυρίζω έτσι ώστε να πάρουν το σχήμα του πέταλου.. Τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα και ψηνω στους 180 για 20 με 25 λεπτά.Αφού τα βγάλω απο το φούρνο τα αφήνω να κρυώσουν καλά και βουτάω τις άκρες τους σε λιωμένη σε μπέν μαρί κουβερτούρα.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΤΕΜΑΧΙΑ-60 ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ-1 ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑΨΙΑ ΜΟΥ.










Εκτέλεση συνταγής...
Δια χειρός: Ελεάννας Βλαχοπούλου