Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Tα δύο ποτά που αυξάνουν τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ σύμφωνα με το νευροεπιστήμονα Robert W.B. Ο Love



 





Ένας νευροεπιστήμονας προειδοποίησε για δύο ευρέως διαδεδομένα ποτά που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, τον πιο κοινό τύπο άνοιας.

Ο Robert W.B. Ο Love, ένας νευροεπιστήμονας που ειδικεύεται στο να βοηθά τους ανθρώπους να

αποτρέψουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ μέσω της επιστήμης, χρησιμοποίησε το Instagram για να περιγράψει τι πρέπει να αποφεύγουν.

«Αποφύγετε αυτά τα δύο ποτά γιατί μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για τη νόσο του Αλτσχάιμερ», ξεκίνησε το βίντεο λέγοντας ο ειδικός.

Η κατανόηση των παραγόντων κινδύνου που επιταχύνουν την παρακμή του εγκεφάλου δημιουργεί ελπίδες να την αποτρέψει έγκαιρα. Στον αντίποδα, οι επιλογές του τρόπου ζωής σας θα μπορούσαν να αποτελούν τη βάση αυξημένου κινδύνου άνοιας.

1. Αναψυκτικά διαίτης
Μια διαδεδομένη εναλλακτική των κανονικών αναψυκτικών με ζάχαρη που είναι τα αναψυκτικά διαίτης συνδέεται με πολλές αρνητικές επιπτώσεις. Ο Love είπε ότι: «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι μια υγιής εναλλακτική, αλλά είναι πραγματικά, πολύ κακή επιλογή».

«Έτσι, τα περισσότερα σόδα διαίτης γλυκαίνουν με μια ουσία που ονομάζεται ασπαρτάμη. Η ασπαρτάμη δεν είναι καλή για τα βακτήρια του εντέρου σας και σχετίζεται με πολλές αρνητικές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου στα ζώα», υποστηρίζει.

Ο νευροεπιστήμονας εξήγησε ότι η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση ασπαρτάμης, ειδικά από τα αναψυκτικά, συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Η αύξηση του σακχάρου στο αίμα «είναι πολύ επιβλαβής» για τον εγκέφαλο, σύμφωνα με τον Love. Και πρόσθεσε: «Οτιδήποτε αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη αυξάνει τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ. Και το αναψυκτικό διαίτης μπορεί σίγουρα να το κάνει αυτό».

2. Αλκοόλ
Αμέτρητες έρευνες συνεχίζουν να συνδέουν τον υψηλότερο κίνδυνο άνοιας με το αλκοόλ. Ομοίως με τα αναψυκτικά διαίτης, ο νευροεπιστήμονας εξήγησε ότι το αλκοόλ είναι επιβλαβές για τα βακτήρια του εντέρου σας.

«Ό,τι είναι κακό για τα βακτήρια του εντέρου σας είναι κακό για τον εγκέφαλό σας», είπε ο Love. Ωστόσο, το αλκοόλ είναι επίσης κακό για το συκώτι σας και αυτό σημαίνει ότι δεν είναι καλό ούτε για τον εγκέφαλό σας, εξήγησε ο νευροεπιστήμονας.

Επιπλέον, το ποτό μειώνει τη δραστηριότητα στον προμετωπιαίο φλοιό, κάτι που είναι ένα είδος αυτοπαρακολούθησής σας. Και συνέχισε: «Τώρα ξέρετε τι εννοείτε όταν λέτε «Το αλκοόλ μου λύνει τη γλώσσα». Στην πραγματικότητα το κάνει απενεργοποιώντας το μέρος του εγκεφάλου σας που «λογοκρίνει» τον εαυτό σας».

«Δεν είναι καλή ιδέα να απενεργοποιείτε τακτικά μέρος του εγκεφάλου σας εάν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ».
oloygeia.gr

https://fimotro.gr/a-dyo-pota-pou-afxanoun-ton-kindyno-gia-altschaimer-symfona-me-to-nevroepistimona-robert-w-b-o-love/