Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

5 φανταστικές ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά με τα παιδιά σας.

 


 

 

 

Κάθε Πάσχα βάφουμε τα αγαπημένα μας κόκκινα αυγά, αλλά προσθέτουμε και μερικές διαφορετικές παραλλαγές που δίνουν ένα ακόμα πιο χαρούμενο και προσωπικό τόνο στο γιορτινό μας τραπέζι.

Οι No1 καλλιτέχνες είναι τα παιδιά μας, σε αυτή την ωραία δραστηριότητα καθώς, το κεφαλάκι τους ξεχειλίζει από φαντασία και λατρεύουν πάντα να δημιουργούν παρέα με τη μαμά τους.

Εμείς συγκεντρώσαμε τις 5 πιο όμορφες, αλλά και εύκολες ιδέες για να κάνετε την διακόσμηση των πασχαλινών σας αυγών μαζί με το παιδί σας.

1. Χρυσαφένια μαγεία

Δώστε ένα γρήγορο και πολύ λαμπερό αποτέλεσμα στα αυγά σας που θα ξετρελλάνει τα παιδιά.
Πώς; Αλείφετε με κόλλα την περιοχή του αυγού που θέλετε να έχει χρυσόσκονη και στη συνέχεια “βουτάτε” το αυγό εκεί. Χρησιμοποιείστε διαφορετικά χρώματα χρυσόσκονης και βάλτε κόλλα σχηματίζοντας κυκλάκια, γραμμές ή το γράμμα του ονόματός σας.

egg1b egg1

SCROLL_TEXT

2. Trendy obre

Ό, τι πιο όμορφο και μοντέρνο…τώρα και στη βαφή αυγών. Φαίνεται δύσκολο; Λάθος, είναι πανεύκολο!
Πώς; Βάζετε σε ένα ποτηράκι 1 κουταλιά σούπας ξύδι, νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Από δω και πέρα έχετε 2 επιλογές:
egg2bΑ) Η ποσότητα του νερού πρέπει να είναι τόση ώστε όταν τοποθετείτε το αυγό μέσα στο ποτήρι να το υπερκαλλύπτει. Το αφήνετε 3-5 λεπτά και το βγάζετε. Πριν βάλλετε το 2ο αυγό μέσα στο ίδιο ποτήρι για να το βάψετε, προσθέτετε λίγο ακόμα νερό. Πριν βάλλετε το 3ο αυγό μέσα στο ίδιο ποτήρι προσθέτετε ακόμα λίγο (έτσι ώστε το χρώμα να αραιώνει), κτλ.

egg2

Β) Η ποσότητα του νερού δεν υπερκαλύπτει το αυγό, αλλά φθάνει μέχρι τη μέση. Μετά από 5 λεπτά που έχετε το αυγό μέσα στο ποτηράκι με το χρώμα,προσθέτετε λίγο ακόμα νερό, ώστε να βαφτεί λίγο ακόμα το αυγό σας. Επαναλαμβάνετε όπως θέλετε εσείς.

SCROLL_TEXT

3. Αγαπημένες μπογιές

Αυτό η ιδέα σίγουρα θα ενθουσιάσει τα μικρά σας αν είναι εξοικιωμένα με τους μαρκαδόρους. Είναι πολύ εντυπωσιακό το τι μπορεί καθένας να δημιουργήσει με ένα τόσο κοινό εργαλείο όπως είναι ο μαρκαδόρος.
Πώς; Γράψτε λέξεις, σχηματίστε γιρλάντες, γραμμές, κύκλους ή απλές τελίτσες. Με ένα μαρκαδόρο σε χρυσό χρώμα, θα “απογειώσετε” σίγουρα τα αυγά σας.

egg3b egg3c egg3

SCROLL_TEXT

4. Το εφέ με τα αυτοκόλλητα

Τα πιο εύκολα και γρήγορα σχέδια φτιάχνονται με αυτό τον τρόπο.
Πώς; Με τη βοήθεια αυτοκόλλητων που έχουν τα παιδιά μας στη συλλογή τους ή που πολύ εύκολα μπορούμε να βρούμε στην αγορά. Τα κολλάμε πάνω στα άσπρα, βρασμένα αυγά και μετά τα βυθίζουμε στη βαφή που έχουμε επιλέξει. Όταν στεγνώσουν καλά αφαιρούμε τα αυτοκόλλητα από το αυγό και ιδού!
egg4b egg4 egg4d

SCROLL_TEXT

5. Ψηφιδωτό από χαρτί

Εύκολο και ασφαλές παιχνίδι για τα παιδιά, καθώς απαιτεί μόνο κόλλα (τύπου ατλακόλ) και μικρά χαρτάκια (κομφετί) από χαρτί περιτυλίγματος.
Πώς; Κολλάμε ένα-ένα τα κομματάκια χαρτιού πάνω στο αυγό βάζοντας μικρή ποσότητα κόλλας πάνω στο αυγό, αλλά και πάνω από τα χαρτάκια. Τα σχέδια και ο συνδυασμός των χρωμάτων αφήστε τα στην δημιουργική σας φαντασία.

egg6b egg6egg6cegg6d

SCROLL_TEXT

Καλή Επιτυχία!

Υ.Γ.: Εγγυόμαστε το αποτέλεσμα γιατί έχουμε δοκιμάσει όλες τις τεχνικές. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι θα περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί με τα παιδιά σας!