Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Η ιστορία του θρυλικού Pablo Escobar, σε φωτογραφίες.

 




Επί τρία χρόνια, ο Βρετανός φωτογράφος James Mollison κατέγραφε έναν θρύλο.    Ο Πάμπλο Έσκομπαρ όσα χρόνια και να περάσουν θα θεωρείται ο μεγαλύτερος ναρκέμπορας όλων των εποχών. Με μια αμφιλεγόμενη και πολυτάραχη ζωή έχει αφήσει πίσω του ιστορίες που θα σώζονται όσο υπάρχουν άνθρωποι να τις διηγούνται.

Στις ΗΠΑ τον θεωρούν προσωποιίηση του διαβόλου, στη Κολομβία δολοφόνο, από τη περίοδο που έβαζε βόμβες στους αντιπάλους του και υπήρχαν απώλειες σε αθώους πολίτες, στο Μεδεγίν όμως που είναι η γενέτειρα του συνεχίζουν και τον αποκαλούν Άγιο Πάμπλο, και οι φωτογραφίες του είναι κρεμασμένες παντού.

Γιος αγροτών από πολύ φτωχή οικογένεια ξεκίνησε την παράνομη δράση του κλέβοντας ταφόπλακες και πολύτιμα αντικείμενα από τους νεκρούς.

Ξεκίνησε από πολύ χαμηλή θέση στην οργάνωση των ναρκωτικών και σύντομα αμφισβήτησε τους παλαιότερους εκθρονίζοντας τους με όχι και το τόσο ειρηνικές μεθόδους.

Πριν το θάνατό του η οργάνωσή του ήταν υπεύθυνη για το 80% της κοκαίνης που έφθανε στις ΗΠΑ ενώ η περιουσία του ήταν αμύθητη, σε βαθμό που δύσκολα μπορεί να υπολογισθεί.

Φωτογραφίες: James Mollison / Jamesmollison.com

https://www.e-radio.gr/