Λαχτάρα για σοκολάτα. Μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε οποιαδήποτε περίσταση. Και γίνεται με υλικά που πάντα υπάρχουν στην κουζίνα μας. Και είναι πανεύκολο. Τι άλλο θα μπορούσε να είναι εκτός από το Σουφλέ Σοκολάτας; Ας δούμε πως γίνεται:
ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά:
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250γρ μαργαρίνη
5 αυγά
150γρ ζάχαρη
100γρ κοσκινισμένο αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά 6- 8 φορμάκια για σουφλέ.
Σε κατσαρολάκι, σε σιγανή φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη. Ταυτόχρονα χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τα αυγά, και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε την ζάχαρη. Ώσπου να αφρατέψουν.
Ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι ή με το σύρμα, προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας στα αυγά.
Το ίδιο κάνουμε και με το αλεύρι και το αλάτι.
Γεμίζουμε τα φορμάκια ως τα 3/4 περίπου. Ψήνουμε 11- 12' ώσπου να φουσκώσουν και η επιφάνεια τους να είναι σταθερή.
Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας σε πιατάκι. Προσωπικά προτιμώ να πασπαλίσω απλά ζάχαρη άχνη, γιατί είναι από μόνο του πλούσιο γλυκό. Αλλά το γαρνίρετε με ότι θέλετε. π.χ. παγωτό βανίλια, κλπ.
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε τέτοιον πειρασμό; Όχι πολλοί άνθρωποι νομίζω.Ελάτε να σας κεράσω. Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!