Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ:Ο Νέος Μητροπολίτης Σιατίστης,ο Καστοριανός αρχιμανδρίτης Αθαν.Γιαννουσάς(φώτο-βίντεο)

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Γιαννουσάς, εξελέγη πριν από λίγο νέος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης.


Το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Γιαννουσά με ψήφους 71 ενώ στο τριπρόσωπο έλαβε 73 ψήφους. Αμέσως μετά ο εψηφισμένος Μητροπολίτης θα εκφωνήσει ενώπιον των μελών της Ιεραρχίας το λεγόμενο Μικρό Μήνυμα, όπου αναμένεται να ευχαριστήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες για την ψήφο που τον εξέλεξαν Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης. 

Να αναφερθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, μέχρι σήμερα ήταν Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς για πάνω από 20 χρόνια και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καστοριάς. Είναι κληρικός με ευρεία μόρφωση και με αγιότητα βίου. ΑΞΙΟΣ!!!



Χαρμόσυνα χτυπούν αυτή την ώρα οι καμπάνες στους Ιερούς Ναούς του Νομού Καστοριάς, με την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.Αθανάσιου Γιαννουσά, του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς. Ακούστε πως χτυπούν οι καμπάνες στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς.


από Βαγγέλη Παπαδόπουλο