Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ανοίγει και πάλι η Ολυμπιακή!


Συνεπείς στις προεκλογικές της εξαγγελίες η κυβέρνηση ανοίγει και πάλι την Ολυμπιακή. Η επαναλειτουργία της είναι θέμα μερικών μηνών.
Τη διοίκηση της εταιρείας θα αναλάβουν κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη της παλιάς Ολυμπιακής τα οποία είχαν οδηγήσει την εταιρεία πολύ ψηλά.
Τα πρώτα αεροσκάφη της νέας Ολυμπιακής βρίσκονται ήδη στο Αεροδρόμιο Αθηνών (φώτο). Πρόκειται για δυο Airbus A-340 που κάποτε εκτελούσαν τα διηπειρωτικά δρομολόγια της παλιάς Ολυμπιακής. Αυτά που η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να πουλήσει αλλά δεν τα έπαιρναν ούτε για παλιοσίδερα. Επίσης τα δύο κυβερνητικά αεροσκάφη θα ενταχθούν και αυτά στο στόλο της νέας Ολυμπιακής και θα πετούν καθημερινά για Βρυξέλλες για την εξυπηρέτηση των ευρωβουλευτών αλλά και των πολιτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός μεταφορών σε πρόσφατο ταξίδι του στην Μόσχα συμφώνησε με την ρωσική κυβέρνηση να παραχωρήσει η Aeroflot αεροσκάφη στην νέα Ολυμπιακή. Πρόκειται για 25 περίπου αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής.
Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα Ολυμπιακή θα καινοτομεί ως προς την τιμή του εισιτηρίου καθώς αυτό θα εξαρτάται από την φορολογική δήλωση του επιβάτη. Επίσης στις πτήσεις θα σερβίρεται μόνο ελληνικό φαγητό όπως σουβλάκι και πιτόγυρο.
Καθώς τα ονόματα Olympic Airways, Olympic Airlines και Olympic Ar δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αναζητείται νέο όνομα. Επικρατούν τα ονόματα New Olympic και El-Olympic.
Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υπουργό Μεταφορών την προσεχή Δευτέρα