Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ ~ Οκτακόπτερο στο Βόλο & σ' όλη την Ελλάδα!!


Οκτακόπτερο και στο Βόλο ~ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ Αερολήψεις… με εγγυημένη απόδοση και ποιότητα   
To οκτακόπτερο είναι γεγονός και στο Βόλο. Εναμηχάνημα που φτιάχτηκε για να μπορεί να σηκώσει κάμερες βαρύτερες από τις γνωστές gopro κι
έτσι να έχουμε καλύτερης ποιότητας βίντεο και φωτογραφίες.
Οι συντελεστές της Icarus Aerial Photography & Filming Services μετά από αρκετές μέρες και νύχτες κατασκευής, προγραμματισμού και ρυθμίσεων είναι πλέον έτοιμοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην πόλη του Βόλου αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Κατασκεύασαν ένα οκτακόπτερο που μπορεί να πετάξει να κινηματογραφήσει και να προσγειωθεί με ασφάλεια σχεδόν οπουδήποτε και οποτεδήποτε μιας και το σκοτάδι δεν αποτελεί πρόβλημα.
Ενα επιπλέον αβαντάζ που έχουν είναι ότι εκτός από πλάνα που μπορούν να αποθηκεύσουν ψηφιακά, μπορούν πλέον να δώσουν και LIVEdownlink βίντεο από εκδηλώσεις, συναυλίες, ποδοσφαιρικούς αγώνες, παρελάσεις κ.α.
Τα πλεονεκτήματα του οκτακόπτερου όπως εξήγησαν οι συντελεστές του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πολλά.Μπορεί να πετάξει με απίστευτη ακρίβεια (μερικών εκατοστών) επειδή λαμβάνει σήμα από 12-16 δορυφόρους ταυτόχρονα κι’ έτσι μπορεί να υπολογίζει την θέση του στον χώρο.
Για τη λειτουργία του απαιτούνται δύο χειριστές, ένας για την πτήση του και ένας για τον χειρισμό της κάμερας.
Εχοντας τη δυνατότητα να σηκώνει κάμερες τύπου DSLR το επίπεδο της ποιότητας του βίντεο και των φωτογραφιών που βγάζει είναι υψηλό (HD και UHD).
Παράλληλα υψηλό είναι το επίπεδο ασφάλειας πτήσης λόγο ύπαρξης κεντρικής μονάδος υπολογιστή που ελέγχει πολλές παραμέτρους ταυτόχρονα όπως ύψος-ταχύτητα-θέση στον χώρο-άνεμο και ταχύτητα ανόδου - καθόδου.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σε περίπτωση βλάβης ή παρεμβολής έχει τη δυνατότητα να πετάξει με μέχρι δύο μοτέρ εκτός λειτουργίας και να προσγειωθεί μόνο του από το σημείο απ’ όπου απογειώθηκε.
Το οκτακόπτερο μπορεί να κινηματογραφήσει πλάνα που κάτω από άλλες συνθήκες θα απαιτούνταν η πτήση ελικοπτέρου ή θα ήταν ακόμη και αδύνατο να πραγματοποιηθεί η λήψη τους λόγο δύσκολης προσέγγισης, την ίδια ώρα όμως πρόκειται για ένα οικονομικό μέσο λήψης δύσκολων εναέριων πλάνων.
Εγινε γνωστό γιατί χρησιμοποιείται στον χώρο του κινηματογράφου της διαφήμισης της επιτήρησης χώρων και είναι ευρέως διαδομένο ενώ αξιοποιήθηκε αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πλέον όμως αποτελεί ένα «δυνατό εργαλείο» στο χώρο της φωτογράφησης σε όλο τον κόσμο.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού όπως το BBC έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι σταμάτησαν τις λήψεις εναέριων πλάνων με ελικόπτερα και χρησιμοποιούν πλέον οκτακόπτερα για τους παραπάνω λόγους.
Εδώ και ένα χρόνο έχει κάνει δειλά - δειλά την εμφάνισή του και στην Ελλάδα ενώ το κόστος ενός πλήρως εξοπλισμένου οκτακόπτερου ξεπερνά τις 12.000€.
Η εμπειρία όμως της αξιοποίησης δεν «μετριέται» με κόστος. Μπορεί κανείς να πάρει μία ιδέα των δυνατοτήτων αυτού του νέου συστήματος εάν επισκεφτεί στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε στο facebook ICARUS Air Filming αλλά και αφιέρωμα στο Yοutube και θα μείνει ενθουσιασμένος.

 http://taxydromos.gr/