Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Η μικρού μήκους ταινία απο έναν Κρητικό για την ενδοοικογενειακή βία που σοκάρει!!

mhkoΕδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί όλο και ευρύτερα στο διαδίκτυο μια μικρού μήκους ταινία σχετική με την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση ανηλίκων

Το βίντεο δε δείχνει να έχει καμία διαφορά από τις επαγγελματικές ταινίες της Pixar παρόλα αυτά ανήκει στον φοιτητή του ΑΚΤΟ, Άγγελο Ροδιτάκη και η δημιουργία του βίντεο ήταν για τις ανάγκες τις πτυχιακής του εργασίας.
Ένα παιδί παίζει ανέμελα στο δωμάτιο του, όταν ακούει τον πατέρα του να επιστρέφει σπίτι σε κατάσταση μέθης. Γνωρίζοντας τι θα ακολουθήσει, προσπαθεί επί ματαίω να κρυφτεί μέσα στη ντουλάπα, ωστόσο δεν είναι τόσο τυχερό. Σύμφωνα με έρευνες η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 10 Ευρωπαϊκές χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας και το συγκεκριμένο animation αποτελεί πραγματικά γροθιά στο στομάχι της σύγχρονης κοινωνίας
Ο Άγγελος Ροδιτάκης είναι από τους ανθρώπους που δεν έφτασαν εκεί που ήθελαν σε ευθεία πορεία. Ακολούθησε την τεθλασμένη οδό. Γεννήθηκε πριν από 30 χρόνια στην Κρήτη και ξεκίνησε να σπουδάζει στη φιλοσοφική σχολή του Ρεθύμνου. Το πάθος του όμως ήταν εξαρχής το 3D animation.
«Αρχικά το ενδιαφέρον μου τράβηξαν κάποια 3D cinematics από video games» λέει και συνεχίζει «Σαφώς βέβαια, στην πορεία αγάπησα ιδιαίτερα τις δουλειές της Pixar».Αφήνοντας τις σπουδές στη φιλοσοφική στη μέση και έχοντας ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, ο Άγγελος Ροδιτάκης πήρε τη μεγάλη απόφαση να ακολουθήσει το όνειρό του και να δοκιμάσει να σπουδάσει αυτό που πάντα ήθελε.


ΔΕΙΤΕ το βίντεο εδώ