Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Υπογραφή Σύμβασης:Οριοθέτηση - Χωροθέτηση Αλιάκμονα στην Περ. Γέφυρας Μεσοποταμίας Δ124 έως Δ128


 
Υπογραφή Σύμβασης  του έργου «Οριοθέτηση - Χωροθέτηση Ποταμού Αλιάκμονα στην Περιοχή της Γέφυρας Μεσοποταμίας ( Δ124 έως το Δ128 )» προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή.



Τη σύμβαση του έργου «Οριοθέτηση - Χωροθέτηση Ποταμού Αλιάκμονα στην Περιοχή της Γέφυρας Μεσοποταμίας ( Δ124 έως το Δ128 )» προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, υπέγραψε επίσης σήμερα στην Καστοριά,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής με τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλου. 
                              

Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 041 κ.ε. 2006ΕΠ04100001) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και η προθεσμία περάτωσης του είναι διακόσιες σαράντα(240) ημερολογιακές ημέρες.
Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν  εκτείνονται εντός των ορίων της κοίτης του ποταμού Αλιάκμωνα στην περιοχή της Γέφυρας Μεσοποταμίας, από το σημείο Δ124 έως το σημείο Δ128, της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας. 
Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση συγκεκριμένων παρεμβάσεων διαμόρφωσης της κοίτης και των εκατέρωθεν πρανών της, με την μικρότερη δυνατή παρέμβαση στο περιβάλλον, για την οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της αποσάθρωσης και της διάβρωσης των πρανών και των παρόχθιων γεωργικών εδαφών, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων, που παρουσιάζει και το υπό παρέμβαση τμήμα του υδατορέμματος του Αλιάκμωνα, κατά μήκος 230,00 μέτρων από το Δ124 έως το Δ128.

 Συγκεκριμένα προβλέπονται συνοπτικά οι παρακάτω επί μέρους εργασίες
·Χωματουργικές εργασίες – καθαιρέσεις για τη διαμόρφωση τραπεζοειδούς διατομής μεταβλητού πλάτους πυθμένα, ανάλογα με τις επικρατούσες γεωμορφολογικές συνθήκες και τις υφιστάμενες χρήσεις των παρόχθιων ζωνών, της κοίτης του ρέματος και των πρανών, καθώς και την απομάκρυνση των συσσωρευμένων φερτών υλικών.
· Διαμόρφωση και επένδυση των πρανών της κοίτης του ρέματος με λιθοπληρωμένα συρματοκιβώτια τύπου terramesh. Ειδικότερα προβλέπεται η διαμόρφωση ανοικτής τραπεζοειδούς διατομής μεταβλητού πλάτους πυθμένα, με επενδεδυμένα πρανή με λιθοπληρωμένα συρματοκιβώτια σύμφωνα με τα σχέδια της σχετικής μελέτης.

kastoria.gr