Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Οι 3 τροφές που δεν περίμενες να σε αδυνατίσουν!!



To αδυνάτισμα, ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού είναι σημαντική υπόθεση για τις γυναίκες!!!

Με τις παρακάτω τρεις προτεινόμενες  τροφές θα αδυνατίσετε από εκεί που δεν το περιμένατε!!!


Πρώτα το τυρί. Έρευνα που δημοσίευσε το American Journal of Clinical Nutrition, αποκαλύπτει πως οι γυναίκες που κατανάλωναν μια μικρή  μερίδα τυριού έτειναν να παίρνουν λιγότερο βάρος σε σχέση με εκείνες που το απέφευγαν. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό ποικίλλουν. Ανάμεσα σε αυτούς κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι η περιεκτικότητα των γαλακτοκομικών σε συζευγμένο λινολεϊκό οξύ το οποίο έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί τη διαδικασία του μεταβολισμού. Άλλες μελέτες αποδίδουν τις ιδιότητες των γαλακτοκομικών στην αυξημένη περιεκτικότητα του σε ασβέστιο. Η ειδικός στη διατροφολογία Janis Jibrin επισημαίνει πως υπάρχουν θεωρίες κατά τις οποίες η έλλειψη ασβεστίου από τον οργανισμό αυξάνει την όρεξη, ενώ στη συνέχεια συμβουλεύει οι καταναλωτές να προτιμούν γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και να προσέχουν το υπόλοιπο γεύμα τους να είναι χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά


Η δεύτερη ''αδυνατιστική'' τροφή είναι το τσίλι. Ειδικά οι λάτρεις της ινδικής κουζίνας το γνωρίζουν, το αγαπούν και το επιλέγουν. Τα καυτερά φαγητά που συνοδεύονται από τσίλι, εξαιτίας της περιεκτικότητας τους σε καψαϊκίνη βοηθούν ιδιαίτερα στην απώλεια βάρους αφού αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος και ενεργοποιούν το μεταβολισμό, σύμφωνα με έρευνα που βρέθηκε  στο Journal of Biological Chemistry. Η Janis Jibrin εξηγεί πως με την κατανάλωση τσίλι ο οργανισμός ενθαρρύνεται να καίει περισσότερες θερμίδες και καταστέλλεται η όρεξη. Πάντως, σύμφωνα με τη διατροφολόγο, οι κρεμώδεις σάλτσες και τα ντρέσινγκς από κάρυ δεν παρουσιάζουν τις αδυνατιστικές ιδιότητες του τσίλι.


Τρίτη και τελευταία τροφή αλλά όχι λιγότερη αποτελεσματική από τις προηγούμενες είναι οι αγαπημένοι ξηροί καρποί. Οι ξηροί καρποί δημιουργούν κορεσμό και μας κάνει να αισθανόμαστε πλήρεις. Ακόμα, το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης με σχετική έρευνα του, διαπίστωσε πως όταν τρώμε ξηρούς καρπούς τα επίπεδα σεροτονίνης  αυξάνονται σημαντικά με αποτέλεσμα να έχουμε βελτίωση της διάθεσης μας, λιγότερη όρεξη και...καλύτερη λειτουργία της καρδιάς. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ξηρών καρπών είναι πως επιταχύνουν την καύση των θερμίδων μετά την κατανάλωση τους ενώ όπως αποκαλύπτει η Jibrin δεν απορροφούνται πλήρως και διατηρούνται στον οργανισμό μαζί με τις θερμίδες τους


filenades.gr