Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

Μυρμήγκια τέλος-έξω από το σπίτι.


Ήρθε η Άνοιξη και ξεκίνησαν τα μυρμήγκια, δείτε πως θα απαλαγείτε, παρακάτω:
Αντίθετα από ό,τι νομίζεις, υπάρχουν τρόποι και μάλιστα φυσικοί, μακριά από εντομοκτόνα και χημικά που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις μακριά τα κατά τα άλλα συμπαθέστατα έντομα.
Βήμα πρώτο: Επειδή η πρόληψη είναι η θεραπεία όλων των κακών, φρόντισε να μην δίνεις στα κατά τα άλλα συμπαθέστατα ζωύφια λόγους για να σε επισκεφτούν. Καθάρισε καλά μετά τα γεύματα και μη αφήνεις ψίχουλα πουθενά.

Τα μυρμήγκια είναι παντού.  Μην τρομάζεις όμως, υπάρχουν  τρόποι να τα αντιμετωπίσεις  και μάλιστα φυσικοί.
Τα μυρμήγκια είναι παντού.
Μην τρομάζεις όμως, υπάρχουν
τρόποι να τα αντιμετωπίσεις
και μάλιστα φυσικοί.
Βήμα δεύτερο: Μην αφήνεις τα σκουπίδια να μαζεύονται. Αυτή η λεπτομέρεια βέβαια θα κρατήσει μακριά και άλλα, πιο ενοχλητικά έντομα, όπως για παράδειγμα οι κατσαρίδες, αλλά θα βοηθήσει και στην καλύτερη υγιεινή του σπιτιού. Πέταξέ τα και μην τα στοιβάζεις στη βεράντα.
Βήμα τρίτο: Πρόσεξε να τυλίγεις προσεκτικά όλα τα τρόφιμα που αποθηκεύεις στα ντουλάπια της κουζίνας, μην αφήνοντας υπολείμματα ή ανοιχτές σακούλες.
Βήμα τέταρτο: Αν περισσέψει λίγο φαγητό, κράτησέ το στο ψυγείο -κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιδιαίτερα τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα και χαλάνε εύκολα.
Το λεμόνι σε διάφορες μορφές (ανακατεμένο με νερό ως καθαριστικό ή κομμένο στη μέση στα ντουλάπια) κρατά μακριά  τα μυρμήγκια.

Το λεμόνι σε διάφορες μορφές
(ανακατεμένο με νερό ως
καθαριστικό ή κομμένο στη μέση
στα ντουλάπια) κρατά μακριά
τα μυρμήγκια.
Βήμα πέμπτο: Θυμήσου ότι και τα μυρμήγκια διψάνε επίσης, οπότε φρόντισε να μην τους δώσεις ευκαιρία να ξεδιψάσουν. Οποιαδήποτε εστία στάσιμου νερού -ακόμα και λίγες σταγόνες- είναι αρκετή για να τα προσελκύσει.
Βήμα έκτο: Εντόπισε πιθανές ρωγμές στο σπίτι και κλείσε τις. Η λιγότερο τοξική λύση είναι η σιλικόνη.
Βήμα έβδομο: Στα μυρμήγκια αρέσει το φαγητό, αλλά υπάρχουν και μερικές μυρωδιές και γεύσεις που τους απωθούν πολύ. Σε περίπτωση που εντοπίσεις κάπου αυτή την ενοχλητική, αεικίνητη, μαύρη... γραμμούλα ράντισε επάνω της λίγη πάπρικα, κανέλα, ναφθαλίνη, ρίγανη, ξύδι ή καπνό από τσιγάρο. Ακόμη και το κατακάθι του καφέ θα κάνει... δουλειά!
Βήμα όγδοο: Φτιάξε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό αναμιγνύοντας ξύσμα λεμονιού με νερό και ψέκασε επάνω στη μυρμηγκοφωλιά.
Βήμα ένατο: Αν έχεις δει μυρμήγκια στο ντουλάπι με τα τρόφιμα, άδειασέ το και καθάρισε καλά με νερό στο οποίο θα έχεις ρίξει και λίγο χυμό λεμονιού και στη συνέχεια, βάλε μέσα στο ντουλάπι μισό λεμόνι, ως έχει. Άφησέ το 2-3 μέρες και μετά αντικατέστησέ το με ένα φρέσκο.
Βήμα δέκατο: Αν έχεις δει μυρμήγκια να πλησιάζουν επικίνδυνα στο σπίτι σου, πασπάλισε με ρίγανη ή σόδα μαγειρικής τις εξώπορτες και τα παράθυρα και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.
Αν δείτε τα δύσκολα βάλτε σε λίγο βαμβάκι πετρέλαιο και περάστε από εκεί που είναι τα μυρμήγκια.
Και μυρμήγκια τέλος...έξω από το σπίτι.
Λίγα ακόμα Tips
Στα μυρμήγκια δεν αρέσει η μυρωδιά της καμφοράς, των φύλλων της ντοματιάς, της ναφθαλίνης του λεμονιού, της νικοτίνης το, κατακάθι του καφέ και άλλα.
1.Βάζετε μικρή ποσότητα από ένα από τα παραπάνω είδη στα σημεία που περνάνε ή στα σημεία που θέλετε να προστατεύσετε.
2.Κόψτε σε κομματάκια ένα πούρο- όχι αρωματικό- αφήστε το 24 ώρες σε λίγο νερό και μετά ραντίστε.
3.Αν μπαίνουν στο ντουλάπι που έχετε τρόφιμα, κόψτε στη μέση ένα λεμόνι και αφήστε το μέσα. Αλλάξτε το κάθε 2-3 μέρες.
4.Για να προφυλάξετε το βάζο με τη ζάχαρη, το μέλι, τη μαρμελάδα, ακουμπήστε το σε ένα βαθύ πιάτο και γεμίστε το πιάτο  με νερό.
5.Για να προστατέψετε το εξοχικό σας σπίτι από τα μυρμήγκια ανακατέψτε 1 μέρος ζάχαρη 2 μέρη σόδα φαγητού και ραντίστε γύρω από το σπίτι.
6.Αν συνηθίζουν να κάνουν βόλτες στο πάτωμα της κουζίνας σφουγγαρίστε με άφθονο λεμόνι στο νερό. Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να περάσετε και τον πάγκο της κουζίνας.
womenonly.gr