Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Ζεστό κρασί με άρωμα κανέλα & πορτοκάλι

Ένα απολαυστικό ποτό με πλούσια χρώματα & αρώματα

 Κανέλα, πορτοκάλι, στο τέλος του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, γίνεται  ζεστό κρασί και καλή παρέα







Υπολογίστε ότι η παρακάτω ποσότητα αντιστοιχεί  σε 15 ποτήρια.
Ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί
Φλούδα από δύο πορτοκάλια
500ml νερό 
100γρ ζάχαρη
10 γαρύφαλλα
Ένα ξυλαράκι κανέλας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθημερινό κόκκινο κρασί.
Βράστε το νερό και τα μυρωδικά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Διαλύστε τη ζάχαρη στο μείγμα. Προσθέστε το κρασί. Ζεστάνετε χωρίς να βράσει. Στραγγίξτε για να αφαιρέσετε τα μυρωδικά. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό και απολαύστε το με καλή συντροφιά.