Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Κάνε τον σταυρό σου για να βγεις στον...«Σταυρό» Καστοριάς! (φωτογραφίες)

Βρισκόμαστε στην οδό Εμμανουήλ Παππά. Είναι ο δρόμος που βγάζει στον Σταυρό, αλλά όντως για να φτάσεις εκεί πρέπει πρώτα να κάνεις τον Σταυρό σου!


Tο σπίτι που βλέπετε ανήκει
στον Τάκη Δόβα και σύμφωνα με πληροφορίες του antennes.gr από τον καιρό που δήμαρχος Καστοριάς ήταν ο κ. Παπουλίδης υπήρχε μια συμφωνία κατεδάφισής του και υποχρέωση του ιδιοκτήτη παραχώρησης δυο μέτρων (2), ώστε να διαπλατυνθεί ο δρόμος.


Το πράγμα μπλέκει διότι σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο το κτίριο είναι προγενέστερο του 1894 και βρίσκεται εντός της χαρακτηρισμένης περιοχής που έχει ανάγκη ειδικής κρατικής προστασίας (ΦΕΚ 412Β 28/4/77)

Τον Απρίλιο κατέρρευσε μέρος του κτίσματος το οποίο μάζεψαν συνεργεία του Δήμου, ενώ ότι απέμεινε καλύφθηκε από τις λινάτσες!

Πάμπολλα τα περιστατικά των αυτοκινήτων που έχουν κυριολεκτικά σφηνώσει στο συγκεκριμένο σημείο και όπως βλέπετε επίσης στις φωτογραφίες έχουν αφήσει τα αποτυπώματά τους από τα ξυσίματα στον τοίχο.
Ρωτήσαμε για το θέμα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Κωτούλα, ο οποίος μας δήλωσε ότι είναι υπέρ της κατεδάφισης του συγκεκριμένου κτιρίου ώστε να ανοίξει ο δρόμος για αυτοκίνητα και πεζούς. Για να γίνει όμως αυτό τόνισε πρέπει να ξεπεραστούν πολλά γραφειοκρατικά ζητήματα. 

http://www.antennes.gr/