Υλικά:
500 γραμ. πένες
1 κύβο λαχανικών
Υλικά (για τη σάλτσα):
500 γραμ. πένες
1 κύβο λαχανικών
Υλικά (για τη σάλτσα):
- 1 κρεμμυδάκι μέτριο ψιλοκομμένο
- λίγο σκορδάκι
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- λίγο (3-4 λουρίδες) μπέικον ψιλοκομμένο
- 100 ml κρασί λευκό
- 2 κουτ. σούπας τυρί τριμμένο
- φρέσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- Βράζουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών και προσθέτουμε τις πένες.
- Σοτάρουμε σε λίγο λαδάκι το κρεμμυδάκι, το σκορδάκι και το μπέικον. Μόλις σοταριστούν, τα σβήνουμε με το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τέλος, μπαίνει το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
- Αφού σουρώσουμε τις πένες, τις ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα και αν θέλουμε, προσθέτουμε από επάνω τυρί τριμμένο.