Τι χρειαζόμαστε:
- 4 πίτες για σουβλάκια
- 1 παριζάκι
- 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
- 300 γρ. γάλα
- 4 αυγά
- 1/2 κούπας κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- δυόσμος ξερός
- βούτυρο
Πώς το κάνουμε:
- Κόβουμε με τα χέρια μας τις πίττες σε πολύ μικρά κομματάκια.
- Πολτοποιούμε στο μούλτι το παριζάκι.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κομμάτια από τις πίτες, το παριζάκι, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μαζί με το γάλα στη λεκάνη.
- Ρίχνουμε τα μυρωδικά και την κόκκινη πιπεριά και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και προσθέτουμε το μίγμα.
- Κόβουμε λίγο βούτυρο και το σκορπάμε στην επιφάνεια του μίγματος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45'.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κέικ σερβίρεται καλύτερα κρύο.Οι συνταγές της παρέας