Οι περισσότεροι κάποια περίοδο στη ζωή μας, ή ακόμα και μόνιμα πολλές
φορές, επιλέγουμε να μένουμε σε σπίτι που νοικιάζουμε. Έρχεται λοιπόν η
στιγμή που παίρνεις την απόφαση αυτή, παρότι οι οικονομικές συνθήκες
της ζωής σου ενδεχομένως να μην σε ευνοούν για κάτι τέτοιο.
Ωστόσο, λίγο τα φοιτητικά χρόνια, λίγο η ανεξαρτησία που θέλεις
επιτέλους να ζήσεις γιατί πλέον μεγάλωσες και πρέπει να απογαλακτιστείς
από την οικογένειά σου -και διάφοροι άλλοι λόγοι- σε οδηγούν σε αυτό το βήμα.
Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς που έχει βρεθεί να ζει μέσα σε ένα μικρό, παλιό διαμέρισμα, σίγουρα θα καταλάβεις την αίσθηση του να πρέπει να συμβιβαστείς και να ζεις με τις παρακάτω συνθήκες. Όλα όμως έχουν τη λύση τους!
1.Υπάρχει μόνο μια ντουλάπα... για όλα!
Μπαίνεις μέσα στο νέο σου σπίτι γεμάτη χαρά και επίσης κουβαλώντας μαζί σου και όλη σου την... προίκα, ώσπου ξαφνικά συνειδητοποιείς πως τα μισά –τουλάχιστον- πράγματά σου δεν χωρούν στη μια και μοναδική ντουλάπα του σπιτιού. Όμως, υπάρχουν πολλές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αρκεί να υπάρχει φαντασία. Επένδυσε σε έπιπλα, όπως καναπέδες και κρεβάτια, που έχουν αποθηκευτικούς χώρους ή χρησιμοποίησε έναν κενό τοίχο για να βάλεις μια ράβδο από την μια ως την άλλη άκρη και να κρεμάσεις εκεί κάποια από τα ρούχα σου.
2.Εξωτερικoί σωλήνες. Παντού.
Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλές και ασφαλείς λύσεις για να κρύψεις αυτό το... βάσανο. Μπορείς όμως να τις τυλίξεις με χοντρό σκοινί από την αρχή ως το τέλος τους. Πέρα από το γεγονός πως θα διορθωθεί κάπως η αισθητική του χώρου, θα έχει και ουσιαστική χρησιμότητα αφού όταν είναι εκτεθειμένες, το χρώμα τους φεύγει εύκολα και χρειάζονται εκ νέου βάψιμο συχνά.
3.Ο πίνακας ηλεκτρικής εγκατάστασης βρίσκεται σε εμφανές σημείο
Σε κάθε σπίτι που νοικιάζεις είναι σαν να σε κυνηγά συνεχώς η ίδια κατάρα... ο ηλεκτρολογικός πίνακας βρίσκεται πάντα σε περίοπτη θέση, τοποθετημένος είτε στη μέση του διαδρόμου είτε σε κάποιο άλλο εμφανέστατο σημείο που δεν μπορείς να κρύψεις, με αποτέλεσμα να αχρηστεύεται αισθητικά ένας ολόκληρος τοίχος. Αν λοιπόν είναι αναπόφευκτο ο πίνακας να γίνεται... το κέντρο της προσοχής, μπορείς να τον καλύψεις με έναν πίνακα ή μια αφίσα.
4.Τα πλακάκια της κουζίνας είναι παλιά και άσχημα
Ναι, αυτά τα πλακάκια, που απορείς κάθε φορά ποιος τα επέλεξε, είναι ικανά να σου καταστρέψουν κάθε διάθεση να μείνεις σπίτι και να έχεις μια ευχάριστη μέρα, αφού σου χαλούν τη αισθητική κάθε φορά που τα αντικρίζεις. Η λύση; Μπορείς να καλύψεις την επιφάνειά τους με ειδικά αυτοκόλλητα για τοίχους ή πλακάκια και να έχεις την κουζίνα που εσύ θέλεις.
5.Παλιά φωτιστικά
Παλιά, μεγάλα και... εκκεντρικά τραβούν πάνω τους όλα τα βλέμματα και όχι για καλό σκοπό. Κάποια από αυτά τα φωτιστικά, που οι ιδιοκτήτες θεώρησαν ότι είναι καλύτερα να αφήσουν στο σπίτι, είναι δύσκολο να τα βγάλεις και να τα αντικαταστήσεις με άλλα, αφού μπορεί να είναι κολλημένα με... περίτεχνο τρόπο στους τοίχους και τα ταβάνια. Επιπλέον, αν το επόμενο φωτιστικό είναι σε διαφορετικές διαστάσεις, θα μένει εμφανές το... σημάδι τους στον τοίχο σου. Αν δεν μπορείς να τα αλλάξεις λοιπόν, προσπάθησε να τα... τροποποιήσεις μόνη σου όσο αυτό είναι εφικτό, χωρίς παράλληλα να τα καταστρέψεις.
6.Οι τοίχοι σου θα έχουν πάντα ένα από τα πιο βαρετά χρώματα
Μπεζ, λευκό ή γκρι. Αυτά είναι τα τρία επικρατέστερα χρώματα που θα βλέπεις πάντα γύρω σου όταν νοικιάζεις σπίτι. Και προκειμένου να μπεις στη διαδικασία να βάψεις τους τοίχους, που όταν θα φύγεις να πρέπει να τους επαναφέρεις στην αρχική τους μορφή, προτίμησε να βρεις πιο εύκολες λύσεις. Δώσε χρώμα στους χώρους με πολύχρωμα διακοσμητικά, κουρτίνες, κάδρα και ό, τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Κρέμασε στους τοίχους πολλές μικρές κορνίζες δημιουργώντας το δικό σου... κολλάζ από κάδρα. Με τον τρόπο αυτό το σπίτι σου θα σταματήσει να θυμίζει δωμάτιο... ψυχιατρείου.
7.Οι διακόπτες για τα φώτα είναι αντιαισθητικοί
Οι διακόπτες για τα φώτα είναι κλασικά παλιοί, άσχημοι και κατά πάσα πιθανότητα ξεκολλημένοι από τον τοίχο –ή έτοιμοι να ξεκολλήσουν-. Ευτυχώς, πρόκειται για αρκετά φθηνές συσκευές, οπότε μπορείς πολύ εύκολα να τις αντικαταστήσεις με καινούριους της αρέσκειάς σου και να ξαναβάλεις τους παλιούς πίσω, όταν φύγεις από το σπίτι. Εναλλακτικά, μπορείς να τους καλύψεις με χρωματιστές αυτοκόλλητες ταινίες δίνοντάς τους απλά και γρήγορα το σχήμα και χρώμα που θέλεις.