Τι χρειαζόμαστε:
Για τη βάση:
2 (2×158 γρ.) συσκευασίες OREO
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
50 γρ. φουντούκι ή φιστίκι κροκάν
Για τη γέμιση:
400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
700 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
½ συσκευασία Double OREO
Για τη ganache:
150 γρ. σοκολάτα 60%
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 κ.σ. ρούμι
1 κ.σ. μέλι
Για του καραμελωμένους ξηρούς καρπούς:
100 γρ.φουντούκι
50 γρ. ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
στο μπλέντερ. Τα ρίχνουμε σε φόρμα για τάρτες, ρίχνουμε το βούτυρο και
ανακατεύουμε, στρώνοντας ομοιόμορφα το μείγμα μας ώστε να έχει το ίδιο
πάχος παντού.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 40-50 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
-
Χτυπάμε με το μίξερ σε μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη
μερέντα, τη λιωμένη σοκολάτα και δοκιμάζουμε. Εδώ μπορούμε να
προσθέσουμε αν θέλουμε το γλυκό μας λίγο αλκοολικό 1-2 κουταλιές σούπας
κονιάκ ή λικέρ. Αν θέλουμε λιγότερο γλυκό το μείγμα προσθέτουμε σκόνη
κακάο.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας πάνω στη βάση του cheesecake και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει(περίπου 1-2 ώρες)
- Αν θέλουμε προσθέτουμε τρούφα από πάνω.Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής