Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Μάθε να συγχωρείς. Θα ζήσεις περισσότερο


forgive


e
Η πρακτική της συγχώρεσης έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον θυμό, την κατάθλιψη και το άγχος, ενώ
δημιουργεί συναισθήματα ελπίδας, συμπόνιας και αυτοπεποίθησης. Κάνε το πρώτο βήμα της συγχώρεσης σήμερα διαβάζοντας τα υπόλοιπα 8 που ακολουθούν.
1. Μην περιμένεις από τους άλλους να σου δώσουν πράγματα που ενδεχομένως δεν έχουν επιλέξει ή δεν θέλουν να σου δώσουν. Αναγνώρισε πως υπάρχουν «ανεφάρμοστοι» κανόνες στη ζωή για το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε ή να μας φέρονται οι άλλοι.
2. Η συγχώρεση είναι ένα δώρο που κάνεις στον εαυτό σου και όχι στους άλλους.
3. Μην ξεχνάς ότι το να περνάς όμορφα είναι αυτό που μετράει τελικά. Όταν επικεντρώνεσαι στα πληγωμένα σου αισθήματα, δίνεις δύναμη μέσα σου σε εκείνον που στα προκάλεσε. Μάθε να εστιάζεις στην αγάπη, την ομορφιά και την καλοσύνη που υπάρχουν γύρω σου. Η συγχώρεση είναι προσωπική δύναμη.
4. Η συγχώρεση δεν προϋποθέτει συμφιλίωση με τον άνθρωπο που σε έβλαψε. Προϋποθέτει ειρήνη με το παρελθόν σου και τον εαυτό σου. Σκοπός της συγχώρεσης είναι η γαλήνη.
5. Συγκέντρωσε την ενέργειά σου στην αναζήτηση λύσεων που θα σε φέρουν κοντά στους στόχους σου και όχι αναμασώντας την εμπειρία που σε πλήγωσε. Αντί να αναπαράγεις στο μυαλό σου τα παλιά γεγονότα, αναζήτησε νέους τρόπους για να προχωρήσεις.
6. Δες τα γεγονότα από τη σωστή πλευρά. Αναγνώρισε ότι το πρόβλημα πηγάζει από τα πληγωμένα αισθήματά σου, τις σκέψεις σου και την σωματική διαταραχή που βιώνεις αυτή τη στιγμή. Όχι από τα λόγια ή τις πράξεις που σε προσέβαλλαν ή σε πλήγωσαν 5 ή 10 χρόνια πριν. Η συγχώρεση σε βοηθάει να γιατρέψεις αυτές τις πληγές.
7. Δεσμεύσου στον εαυτό σου ότι θα κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να νιώσεις καλύτερα.
8. Τη στιγμή που νιώθεις εκνευρισμένος, εφάρμοσε μια τακτική διαχείρισης του στρες για να χαλαρώσεις το σώμα σου και την διάθεσή σου για καυγά.
 http://www.govastileto.gr