Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Βγάλτε το σύντροφο σας από το Facebook!!


Θέλετε να σώστε τη σχέση σας; - Μια έρευνα σας δίνει την λύση
Ο πρώτος άνθρωπος που έχουμε στο Facebook μας είναι συνήθως ο σύντροφος μας. Ορισμένοι άνθρωποι μάλιστα χρησιμοποιούν το Facebook για να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του έτερου ήμισυ. Νέα έρευνα όμως δείχνει πως εάν θέλουμε να σώσουμε τη σχέση μας πρέπει να σβήσουμε τον σύντροφο μας από τη λίστα των φίλων μας στο Facebook.

Ερευνητές βρήκαν πως το να σβήσουμε τον σύντροφο μας από το Facebook μας βοηθά να διατηρήσουμε τη φλόγα και το μυστήριο της σχέσης. Κάτι που δεν συμβαίνει όταν γνωρίζουμε την κάθε κίνηση ο ένας του άλλου.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν μάλιστα να καταργήσουμε εντελώς τον λογαριασμό, ώστε να περνάμε αυτόν τονχρόνο που αφιερώνουμε στα κοινωνικά δίκτυα με τον σύντροφό μας.
Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας, το 25% των ανθρώπων που είναι σε σχέση νοιώθουν ότι ο σύντροφός τους αποσπάται από το κινητό του και το 8% εξ' αυτών είχαν τσακωμούς εξαιτίας αυτού.
Άλλη μελέτη στη Βρετανία έδειξε ότι μόνο λίγο περισσότεροι από τους μισούς (56%) ανθρώπους που βρίσκονται σε σχέση πιστεύουν στο να μοιράζονται τους κωδικούς τους για το κινητό ή τον υπολογιστή και τους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα και μόνο το 1/3 έχουν ήδη τους εν λόγω κωδικούς του / της συντρόφου τους.
Επίσης από την έρευνα προέκυψε ότι οι 4 στους 10 ενήλικες κοιτάνε κρυφά το κινητό του/της συντρόφου τους. Οι 6 στους 10 όμως από αυτούς τους ανθρώπους, έχουν πιάσει τον/τη σύντροφό τους να τους απατά. Το 1/3 από την άλλη, έχουν καταστρέψει μία έκπληξη επειδή κοίταξαν το τηλέφωνο ή το e mail του/της συντρόφου τους.
Κι όλα αυτά ενώ επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης στη Σκωτία βρήκαν πως η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επηρέαζε αρνητικά την ποιότητα του ύπνου και την ψυχική υγεία των εφήβων.
Μελετώντας 67 εφήβους, ηλικίας από 11 έως 17 ετών, από γυμνάσια και λύκεια της Σκωτίας οι ειδικοί βρήκαν πως το Facebook και το Twitter έκαναν τους εφήβους να αισθάνονται αναγκασμένοι να είναι διαθέσιμοι νύχτα και μέρα, και το άγχος τους αν δεν απαντούσαν αμέσως στα notifications.