Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Νεαρό ζευγάρι από τη Γάζα παντρεύτηκε με τη βοήθεια του ΟΗΕ -Σε καταφύγιο προσφύγων [εικόνες]

Νεαρό ζευγάρι από τη Γάζα παντρεύτηκε με τη βοήθεια του ΟΗΕ -Σε καταφύγιο προσφύ

Νεαρό ζευγάρι από τη Γάζα παντρεύτηκε με τη βοήθεια του ΟΗΕ -Σε καταφύγιο προσφύγων [εικόνες]


Μία ευχάριστη είδηση ήρθε να αντικαταστήσει τα θλιβερά ρεπορτάζ από τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το βράδυ της Τετάρτης ένα νεαρό ζευγάρι κατάφερε να παντρευτεί, λίγες μόλις ώρες πριν το Ισραήλ και η Χαμάς συμφωνήσουν για παράταση της προσωρινής κατάπαυσης του πυρός.
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να βοηθήσει τον 30χρονο Omar Abu Namar και την 23χρονη αγαπημένη του, Heba Fayad, να παντρευτούν και για αυτόν τον λόγο κάλυψε όλα τα έξοδα της τελετής.
Το ζευγάρι, που έχασε το σπίτι του λόγω των συγκρούσεων που μαίνονται στην περιοχή, παντρεύτηκε σε ένα σχολεία του ΟΗΕ, το οποίο χρησιμοποιείται ως στρατόπεδο προσφύγων και βρίσκεται στα δυτικά της πόλης της Γάζας. Το συγκεκριμένο σχολείο αποτελεί πλέον το σπίτι των νεόνυμφων, οι οποίοι μένουν εκεί μαζί με 4.000 πρόσφυγες.
Το σχολείο ήταν στολισμένο με πολύχρωμα μπαλόνια και το ζευγάρι έλαμπε από ευτυχία. Η νεαρή νύφη δεν μπορούσε με τίποτα να πιστέψει πως παντρεύτηκε με τον αγαπημένο της κάτω από αυτές τις συνθήκες.
«Είχα ετοιμάσει τα πάντα. Τη μουσική, τη λίστα των καλεσμένων, το νυφικό μου και την ανθοδέσμη. Σήμερα όμως παντρεύτηκα σε ένα σχολείο με χιλιάδες πρόσφυγες δίπλα μου» δήλωσε συγκινημένη η Heba.
Το ζευγάρι επρόκειτο να παντρευτεί τον επόμενο μήνα στο σπίτι της οικογένειας της νύφης, το οποίο καταστράφηκε από ισραηλινά πυρά.
Ο ΟΗΕ εκτός από τα έξοδα του γάμου, πρόσφερε στο ζευγάρι και την ευκαιρία να περάσει δύο μέρες σε ένα ξενοδοχείο για νεόνυμφους.







 http://www.iefimerida.gr