Μια απλούστατη πανεύκολη και νόστιμη τυρόπιτα για αρχάριους. Μια συνταγή που με 4 υλικά και 3 κινήσεις έχετε έτοιμη σε 10΄για το φούρνο μια γευστικότατη τυρόπιτα.
Υλικά
•1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
• 3 αβγά
• 1 πακέτο Philadelphia light
• 400 γραμμάρια φέτα
• 3 αβγά
• 1 πακέτο Philadelphia light
• 400 γραμμάρια φέτα
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ή pyrex.
Βάζουμε σ’ ένα μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τη φέτα που προηγουμένως την έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, το Philadelphia, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά *.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και απλώνουμε από πάνω το μείγμα των τυριών. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο το βουτυρώνουμε και κλείνουμε καλά τις άκρες διπλώνοντας τες.* * Ψήνουμε για 50’-60’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
Βάζουμε σ’ ένα μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τη φέτα που προηγουμένως την έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, το Philadelphia, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά *.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και απλώνουμε από πάνω το μείγμα των τυριών. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο το βουτυρώνουμε και κλείνουμε καλά τις άκρες διπλώνοντας τες.* * Ψήνουμε για 50’-60’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
* Προαιρετικά προσθέσθε 1/4 ματσάκι άνηθο.
**Αν θέλουμε, αλείφουμε το φύλλο από πάνω με λίγο γάλα ή χτυπημένο ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
sintayes.gr