Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Υπογράφηκε τo έργο «Αναμόρφωση Μαιευτικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς»(φωτογραφίες)

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Αναμόρφωση Μαιευτικής Κλινικής και Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς»

Y
πογράφτηκε σήμερα Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 η
σύμβαση του έργου «Αναμόρφωση Μαιευτικής Κλινικής και Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς» προϋπολογισμού 3.118.450,00 € από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή και τον ανάδοχο του έργου. Η υπογραφή έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς παρουσία της Βουλευτού Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, του Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Ορφανού και της Διευθύντριας Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς Ιφιγένειας Μίσχου.

Σε δηλώσεις τους τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος σημείωσαν τη σημαντικότητα του έργου για την τοπική μας κοινωνία. «Πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση στο κομμάτι της υγείας που υλοποιούμε στη θητεία μας». Παράλληλα ευχαρίστησαν όλους τους εμπλεκόμενους για την αγαστή συνεργασία που υπήρχε και επέφερε θετικά αποτελέσματα, με ιδιαίτερη αναφορά στην Διευθύντρια Τεχνικών Έργων κα. Ιφιγένεια Μίσχου,  τον Προϊστάμενο του αντίστοιχου τμήματος κ. Αθανάσιο Βεκιάρη , την πολιτικό μηχανικό της Διέθυνσης κα. Σοφία Βλάχου καθώς και τον μηχανικό του Νοσοκομείου  κ. Γιώργο Τουμπίδη. «Προσπεράσαμε συντονισμένα» υπογράμμισαν «πολλά προβλήματα, έχοντας ωστόσο την πολιτική βούληση να προχωρήσουμε το έργο».
                               

Το έργο  είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία– Θράκη», με δικαιούχο την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και αφορά:

Α. Την αναμόρφωση του χώρου που καταλαμβάνει σήμερα η Μαιευτική Κλινική, καθαιρώντας τμήμα εμβαδού 211,72τ.μ. και κατασκευάζοντας, με πρόβλεψη ορόφου, προσθήκη 370,96τ.μ. στον άξονα της κλινικής προς την πλευρά του περιμετρικού δρόμου. Θα κατασκευαστούν συνολικά εννιά δίκλινοι θάλαμοι νοσηλείας, αίθουσα χειρουργείου Μαιευτικής Κλινικής και οι απαραίτητοι υποστηρικτικοί χώροι, συνολικού εμβαδού 697,24τ.μ.
Β. Την επέκταση της κυρίως αίθουσας του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών. Θα γίνει επίσης μετατροπή των δύο τακτικών εξωτερικών ιατρείων σε θαλάμους βραχείας νοσηλείας. Προβλέπεται ακόμη η κατασκευή βοηθητικών χώρων (αεριοφυλάκιο, χώρος στάθμευσης καροτσιών και φορείων ). Το συνολικό εμβαδό του χώρου που θα αναμορφωθεί είναι 219,65τ.μ.
Μέσα από το έργο προβλέπεται και η αναμόρφωση χώρων για την προσωρινή εγκατάσταση των ανωτέρω χρήσεων.
 Το  χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου είναι μέχρι τα τέλη του  2015, με τον ανάδοχο του ωστόσο να δηλώνει ότι, θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν.

kastoria.gr