Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Κλινικά νεκρό νεογέννητο επανήλθε από τα χάδια της μάνας του!!(φωτο)

Μάνα και πατέρας αποχαιρετούν τον νεκρό νεογέννητο γιο τους
Μάνα και πατέρας αποχαιρετούν τον νεκρό νεογέννητο γιο τους
Κάποιοι θα το πουν «θαύμα». Κάποιοι άλλοι ίσως να το αμφισβητήσουν και να προσπαθήσουν να το
εξηγήσουν με τη δύναμη της λογικής. Το περιστατικό σαν περιστατικό όμως παραμένει μια πραγματικότητα. Η Κέιτι Ογκ, από την Αυστραλία κυοφορούσε δίδυμα και σε λίγους μήνες θα γεννούσε. Ήταν τα πρώτα της παιδιά και η ευτυχία της ξεχείλιζε. Ο υπέρηχος είχε δείξει ότι θα γεννούσε ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι.

Στο τέλος της 27ης εβδομάδας οι γιατροί είπαν στην Κέιτι ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με την εγκυμοσύνη της και πρέπει να μπει στο μαιευτήριο στο Σίδνευ, γιατί τα μωρά παρουσιάζουν κάποιες επιπλοκές. Με καισαρική της πήραν τα παιδιά. Το κοριτσάκι βγήκε πρώτο και ζύγιζε 920 γραμμάρια. Ήταν μικρό, αλλά η υγεία του ήταν μια χαρά. Θα επιβίωνε. Το αγοράκι όμως…
Το αγοράκι το έβγαλαν από μέσα της νεκρό. «Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε» της είπε στο χειρουργικό κρεββάτι ο μαιευτήρας της. Και πραγματικά επί 25 λεπτά ο γιατρός προσπαθούσε να το επαναφέρει στη ζωή. Το αγοράκι όμως δεν ανέπνεε, δεν ανταποκρινόταν.

δεν θέλουν να αποχωριστούν το παιδί τους
δεν θέλουν να αποχωριστούν το παιδί τους
Ο μαιευτήρας τη ρώτησε διστακτικά πως θα το ονόμαζε, εάν ζούσε. «Τζέιμι, έτσι ήθελα να ονομάσω τον γιο μου» του είπε η Κέιτι καταβεβλημένη. Ο γιατρός τότε της είπε πως θέλει να βγει έξω για να ενημερώσει τον σύζυγο και τους συγγενείς της. Τότε η γυναίκα τον παρακάλεσε για κάτι: «Θα ήθελα να κρατήσω το παιδί μου μια τελευταία φορά στην αγκαλιά μου γιατρέ. Να το φιλήσω, να τον νανουρίσω εκεί που θα πάει. Σας παρακαλώ» Ο γιατρός με προσοχή τοποθέτησε το νεκρό κορμάκι του παιδιού στην αγκαλιά της και διακριτικά βγήκε από το χειρουργείο.

Η Κέιτι έβαλε τον γιό της στο στέρνο της. Του σιγοτραγουδούσε. Έκλαιγε, το φιλούσε και του τραγουδούσε. Για 2μιση ώρες κανείς δεν την ενόχλησε και τότε συνέβη κάτι που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει. Ο Τζέιμι πήρε μια μικρή μια απειροελάχιστη ανάσα, η οποία όμως δεν πέρασε απαρατήρητη από την μητέρα του. Η Κέιτι, άρχισε να φωνάζει. Πνιχτά στην αρχή πιο έντονα μετά. Την άκουσαν οι νοσοκόμες, μπήκαν μέσα και πρόλαβε να τους ψελλίσει: «κάντε κάτι. Ζει, το παιδί μου είναι ζωντανό».

Η Κέιτι στο μαιευτήριο. Όλα πήγαν καλά. Στην αγκαλιά της είναι ο Τζέιμι
Η Κέιτι στο μαιευτήριο. Όλα πήγαν καλά. Στην αγκαλιά της είναι ο Τζέιμι
Έσπευσαν και φώναξαν τον μαιευτήρα που εκείνη τη στιγμή συμπλήρωνε το πιστοποιητικό θανάτου. Ο γιατρός δεν αιφνιδιάστηκε: «Πρόκειται για αντανακλαστική κίνηση» είπε, «το έκανε κάποιες φορές όσο προσπαθούσαμε να το επαναφέρουμε. Δεν αναπνέει πραγματικά.» Έτρεξε όμως προς την Κέιτι. Στον διάδρομο ο σύζυγος της Ντέιβιντ, τον ρώτησε με δάκρυα στα μάτια από το σοκ του χαμού του γιου του, εάν η γυναίκα του ήταν καλά.
η οικογένεια έγινε πρώτο θέμα σε ολόκληρη την Αυστραλία, σε περιοδικά, εφημερίδες και τηλεόραση
η οικογένεια έγινε πρώτο θέμα σε ολόκληρη την Αυστραλία, σε περιοδικά, εφημερίδες και τηλεόραση

με τα υγιέστατα δίδυμα της
με τα υγιέστατα δίδυμα της
Μόλις ο μαιευτήρας μπήκε στο δωμάτιο δεν πίστευε στα μάτια του. Το νεογέννητο, είχε γραπώσει το στήθος της Κέιτι και θήλαζε κανονικά. Ήταν ζωντανό, ανέπνεε και τώρα έτρωγε το πρώτο του γεύμα. Με το άλλο του χεράκι έσφιγγε το δάχτυλο της μητέρας του.

Τι είχε συμβεί κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Μια επιστημονική εξήγηση που θέλησαν να δώσουν οι γιατροί στην τηλεόραση (στην Αυστραλία το γεγονός έγινε πρώτο θέμα στα Μέσα Ενημέρωσης), ήταν πως η θερμότητα από το σώμα της μητέρας του, κράτησε το μωρό ζεστό και το βοήθησε να επανέλθει. «Πρόκειται για αυτό που λέμε η φροντίδα του καγκουρώ», είπαν οι ειδικοί. Δηλαδή η απευθείας επαφή του παιδιού με τη μητέρα είναι αποτελεσματικότερη ακόμη και από τη θερμοκοιτίδα.»
Όπως τόνισε η Κέιτ, ο γιατρός αποσβολωμένος της έλεγε «Δεν το πιστεύω».
Σήμερα η οικογένεια Ογκ ζει με τα δυο υγιέστατα παιδιά της και απολαμβάνει το δώρο της ζωής…
Ο Τζέιμι και η δίδυμη αδερφή του σήμερα
Ο Τζέιμι και η δίδυμη αδερφή του σήμερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:http://www.invitromagazine.gr