Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ξεμέθυσε ο Σωτήρης Καλυβάτσης...!!


kalivatsisΤην πρώτη του νηφάλια ημέρα έπειτα από 19 ολόκληρα χρόνια πέρασε χθες ο Σωτήρης Καλυβάτσης. Ο 44χρονος ηθοποιός και παρουσιαστής εξέπληξε συγγενείς και φίλους, οι οποίοι είχαν συνηθίσει να τον βλέπουν διαρκώς σε κατάσταση
μέθης, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστεψαν πως πρόκειται για κάποιου είδους φάρσα.
Όλα ξεκίνησαν το μακρινό 1995, στα παρασκήνια της τηλεοπτικής εκπομπής «Κομφούζιο», την οποία ο Σωτήρης Καλυβάτσης παρουσίαζε στο κανάλι της ΕΤ3 μαζί με τους Αντώνη Κανάκη, Αντώνη Παραρά, Μιχάλη Λεάνη, κ.α. Στα χέρια του νεαρού και ανερχόμενου τότε κωμικού έφτασε ένα μπουκάλι ουίσκι, το οποίο και ήπιε μονορούφι. Αυτή ήταν και η αρχή της κατρακύλας για τον Σωτήρη Καλυβάτση, ο οποίος πέρασε τα επόμενα 19 χρόνια της ζωής του μέσα στο αλκοόλ. Η ακατανόητη ομιλία του, το απλανές του βλέμμα και τα άβολα αστεία του μαρτυρούσαν συχνά την κατάσταση του παρουσιαστή, ο οποίος κατάφερνε παρ’ολα αυτά να βρίσκει διαρκώς δουλειά στην ελληνική τηλεόραση.
Τα πάντα άλλαξαν ωστόσο, όταν προχθές το βράδυ, μέσα στη μέθη του, ο Σωτήρης Καλυβάτσης βύθισε καταλάθος το σκάφος το οποίο αποτελούσε τη μόνιμη κατοικία του. Μαζί με το σκάφος του βυθίστηκαν και περίπου 6.000 μπουκάλια αλκοολούχων ποτών, τα οποία αποτελούσαν τις προμήθειές του μέχρι και τo τέλος του μήνα, καθώς και όλες του οι οικονομίες. Η απότομη πτώση του στα κρύα νερά της θάλασσας, σε συνδυασμό με το σοκ και την έλλειψη αλκοόλ στον οργανισμό του για περισσότερα από 45 λεπτά ξεμέθυσαν τον Σωτήρη Καλυβάτση, για πρώτη φορά από την ηλικία των 25 ετών.
«Ήταν τρομακτικό. Μιλούσε φυσιολογικά, περπατούσε ίσια, δεν έκανε διαρκώς χαζά αστεία. Δεν τον έχω ξαναδεί ποτέ έτσι», διηγείται στο «Κουλούρι» στενός φίλος του παρουσιαστή ο οποίος έσπευσε στο σημείο λίγες ώρες μετά το ατύχημα για να συνεχίσει: «Δεν θυμάται τίποτα από τα τελευταία 19 χρόνια, όλα είναι μια θολή εικόνα. Του έλεγα για το Α.Μ.Α.Ν. και με κοιτούσε παράξενα, του δείξαμε ένα βίντεο που χορεύει στα εορταστικά επεισόδια του «Στην Υγειά Μας Ρε Παιδιά» και μας ρωτούσε γιατί χορεύει σαν καραγκιόζης. Νομίζει ότι είναι ακόμα κολλητοί με τον Αντώνη Κανάκη, είναι σοκαριστικό».
Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Σωτήρης Καλυβάτσης παραμένει νηφάλιος, έχοντας όμως το μεγαλύτερο χανγκόβερ που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 300 χρόνια. Τέλος, μέλη της Greenpeace βρίσκονται από το πρωί στην περιοχή του ναυαγίου και προσπαθούν να καθαρίσουν τις ποσότητες αλκοόλ από τη θάλασσα με τη χρήση καλαμακίων ενώ ο παρουσιαστής προς το παρόν παραμένει άστεγος αλλά γεμάτος αισιοδοξία για τη νέα ζωή που ανοίγεται μπροστά του.


http://www.tokoulouri.com