ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ: 250 γραμμ. κουβερτούρα, 4 κρόκοι αυγών, 1 κούπα μαργαρίνη, 1 κούπα ζάχαρη άχνη, 1 κούπα γάλα, 4 κούπες τριμμένα μπισκότα, 1/4 κούπα κονιάκ, 400 γραμμ. τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεσταίνουμε το γάλα σε μπεν μαρί και βάζουμε μέσα τις σοκολάτες κομμένες σε κομμάτια. Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να λιώσουν. Σε μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε και το μείγμα της κουβερτούρας, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε σταδιακά τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα να σταθεί στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθουμε σε μπαλίτσες, αφού βουτήξουμε τα χέρια μας σε λίγο κονικάκ για έξτρα άρωμα. Κυλάμε πάνω στην τρούφα και είναι έτοιμα.
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΔΙΣΚΟΙ “MEDIANTS”
ΥΛΙΚΑ: 150 γραμμ. λευκή σοκολάτα, 150 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος, 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, 1 βανίλια, 30 γραμμ. ζαχαρωμένα κερασάκια ψιλοκομμένα, 20 γραμμ. ψίχα φυστικιού Αιγίνης, 50 γραμμ. φουντούκια, 30 γραμμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, 10 γραμμ. ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού, ψιλοκομμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με τη βανίλια. Με μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε πάνω σε λαδόκολλα τη σοκολάτα και όσο είναι ζεστή, από πάνω προσθέτουμε τα κερασάκια και τα φυστίκια Αιγίνης. Με τον ίδιο τρόπο, λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος, την οποία γαρνίρουμε με τα φουντούκια, και τη μαύρη σοκολάτα στην οποία βάζουμε αμύγδαλα και πορτοκάλι. Μόλις τα σοκολατάκια κρυώσουν εντελώς, τα τοποθετούμε σε πλακέ κουτάκι ντυμένο με αλουμινόχαρτο και τα δένουμε με κορδέλα.
ΜΑΝΤΑΡΙΝΟ-ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ: 400 γραμμ. κουβερτούρα, 250 γραμμ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα, 4 μανταρίνια, 150 γραμμ. ζάχαρη, 1/2 κρασοπότηρο νερό, 1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά, 1/2 κουτ.σουπ. λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τα μανταρίνια και βράζουμε τις φλούδες τους στο νερό, μέχρι να το πιουν. Ύστερα τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε. Τις ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τη φρυγανιά. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα. Ύστερα λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με το λάδι. Βουτάμε μέσα τις μπαλίτσες μας και τις τοποθετούμε σε σχάρα ή σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν. Ιδανικά διατηρούνται εκτός ψυγείου, για να μην ασπρίσει η σοκολάτα.
ΣΟΚΟ-ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ: 300 γραμμ. λευκή σοκολάτα, 1-1/2 κούπα κορν φλέικς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει για 1 λεπτό. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα κορν φλέικς (πρώτα τη μία κούπα, και αν χρειαστεί θα συμπληρώσουμε με την υπόλοιπη μισή) και τα καλύπτουμε με τη σοκολάτα, φροντίζοντας να πάει παντού και να τα καλύψει καλά. Παίρνουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε σε λαδόκολλα. Τοποθετούμε τις νιφάδες μας στο ψυγείο για να κρυώσουν κι έπειτα συσκευάζουμε -και τσιμπολογάμε.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ: 3 πορτοκάλια με χοντρή φλούδα, 2 σοκολάτες κουβερτούρες, 2 ποτήρια ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες, πάχους ενός εκατοστού. Ύστερα κόβουμε στη μέση τις φέτες, ώστε να έχουν σχήμα μισοφέγγαρου. Τις βράζουμε σε νερό που ίσα να τις σκεπάζει για 5-6 λεπτά και τις στραγγίζουμε καλά. Σε κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πορτοκαλοφέτες και τις βράζουμε το πολύ μέχρι 10 λεπτά, για να μη χαλάσει το σχήμα τους. Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε τις φέτες μέσα μέχρι τη μέση. Τις βάζουμε να κρυώσουν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο.
doctv.gr