Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

11o Τουρν. Γρήγορου Σκακιού «Κύπελλο Φωτιάς»












Το διήμερο 22 και 23 Δεκεμβρίου 2013 έλαβαν χώρα στη Φλώρινα οι ετήσιοι σκακιστικοί αγώνες με την επωνυμία "Κύπελλο Φωτιάς". Η σκακίστρια του Σ.Σ. Καστοριάς
Ελευθερία Τσούτσα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 16 ετών. Επιπλέον, αναδείχθηκε η καλύτερη γυναίκα σκακίστρια των αγώνων και προκρίθηκε στην τελική φάση του τουρνουά, γεγονός που αποτέλεσε πρωτοφανή επιτυχία για τον Σ.Σ. Καστοριάς. Λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου που επισυνάπτεται.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Σ.Σ. Καστοριάς
Αλέξανδρος Δημητριάδης
http://www.sskastorias.gr.
57480-125508

13χρονη Ελληνίδα η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι

Σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό σκάκι. Η αθλήτρια του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας Χριστίνα Τσολακίδου κατέκτησε την πρώτη θέση στα Παγκόσμια Ατομικά Πρωταθλήματα στο Αλ Άιν στην κατηγορία των κορασίδων μέχρι 14 ετών και στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου..
Η Τσολακίδου έδωσε συνολικά έντεκα αγώνες με απολογισμό οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ συγκέντρωσε 9 βαθμούς και πρώτευσε στην κατηγορία της, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 126 σκακίστριες από 63 χώρες.
Η γεννημένη στις 24 Μαρτίου 2000, Σταυρούλα Τσολακίδου, αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2009 στην κατηγορία κοριτσιών -10 ετών.  Τον Ιανουάριο του 2012, αναδείχθηκε 2η στο Πανελλήνιο νεανίδων -18 ετών. Στο περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μάριμπορ κατετάγη 18η στις 12χρονες.
Γ.Δ.
athensvoice.gr