Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Μετεωρίτης έπεσε μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς [βίντεο]





Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στις 9.30 περίπου το βράδυ της Τετάρτης όταν άγνωστο ιπτάμενο
φωτεινό αντικείμενο έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού στην Κεφαλλονιά.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.

Οπως ανέφερε και ο ΑΝΤ1 το φαινόμενο έγινε αντιληπτό και από τους κατοίκους της Ζακύνθου στις περιοχές Μαχαιράδου και Αλυκών όπου ανέφεραν πως είδαν τη λάμψη, ενώ ακολούθησε ένας έντονος κρότος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δρ Φυσικής Γιάννη Κοπανά στο Imerazante.gr, ενδεχομένως πρόκειται γιαι τμήματα ενός κομήτη που βρίσκεται σε κίνηση. Το ίδιο εκτιμά και ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιας και τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη όταν κομήτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φυσικός – Αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος, διευθυντής του Πλανηταρίου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και πως πιθανότατα πρόκειται για πτώση μετέωρων.

Βίντεο: patrasevents.gr


Πηγή: Μετεωρίτης έπεσε μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/132478#ixzz2lvExZe4J