Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Ανήλικο αγόρι ζει αλυσοδεμένο μέσα στο σπίτι του.


alusida_paidi_713778360.jpg
Ανήλικο αγόρι ζει αλυσοδεμένο μέσα στο σπίτι του. Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Σοκάρουν οι φωτογραφίες του Reuters που δείχνουν ένα 11χρονο παιδί να ζει στο σπίτι του στην Κίνα
έχοντας μόνιμα δεμένη μια αλυσίδα στο πόδι του.

Με μια αλυσίδα δεμένη στον αστράγαλό του ο 11χρονος Zili παίζει, κοιμάται, τρώει.

Σύμφωνα με το Reuters που δημοσιεύει αυτές τις φωτογραφίες, το αγόρι τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν ήταν ενός έτους και απο τότε έχει νοητικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, δεν είχαν άλλη επιλογή από το να τον συγκρατήσουν με αλυσίδες καθώς το παιδί έχει την τάση να επιτίθεται στους γύρω του.

Ο πόνος είναι έκδηλος στο πρόσωπο του ανάπηρου παππού του που φροντίζει τον μικρό, αφού η μητέρα του έχει πεθάνει από καρκίνο και ο πατέρας του πάσχει από νοητική υστέρηση.
Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Πηγή: newsit.gr
Αλυσοδεμένο σαν σκυλί ζει ένα 11χρονο αγόρι αποτελώντας ένα περίτρανο παράδειγμα του πως αντιμετωπίζονται οι ψυχικές διαταραχές στην αγροτική Κίνα.

Ο Zili κυκλοφορεί στα στενά της επαρχίας Zhejiang δεμένος με αλυσίδα στον αστράγαλο την οποία κρατά ο πατέρας του ενώ και όταν είναι σπίτι εξακολουθεί να είναι δεμένος.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Zili τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν ήταν ενός έτους και άρχισε να υποφέρει από ψυχικές διαταραχές. Έτσι όπως αναφέρει η οικογένειά του δεν είχε άλλη επιλογή, από το να τον συγκρατεί με αλυσίδες για να μην επιτεθεί στους γύρω του.

Πλέον ο Zili μεγαλώνει με τον ανάπηρο παππού του και τον διανοητικά καθυστερημένο πατέρα του αφού η μητέρα του πέθανε από καρκίνο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Κίνας, 100 εκατομμύρια Κινέζοι υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας με περισσότερους από 160 εκατομμύρια πολίτες να έχουν προσβληθεί από σοβαρές ψυχικές ασθένειες όπως η σχιζοφρένεια και η παρανοϊκή ψύχωση.










Διαβάστε περισσότερα


Πηγή: 11χρονος ζει αλυσοδεμένος μέσα στο σπίτι του – Κυκλοφορεί δεμένος στους δρόμους [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/132718#ixzz2m3uwDClC